Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Laag-Keppel vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Laag-Keppel? Dit is een zeer zuinig verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt gelegd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook goed voor het milieu. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via dit portaal check je bruikbare informatie over de populaire vloerverwarming categorieën en de geschatte kosten van jouw project. Heb je interesse? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Laag-Keppel!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-laag-keppel-6998

Vloerverwarming laten leggen in Laag-Keppel

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een prima uitdaging. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? Zo’n vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. Op die manier heb je de zekerheid dat het totale systeem goed wordt getest. In het bijgaande stappenplan delen we in 5 korte stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Weergave van de woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de berging / schuur, slaapkamer, keuken, woonkamer, toilet, badkamer. Optioneel kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor een type verwarming. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Gangbare types zijn een watergedragen systeem of een deels elektrische oplossing. In specifieke gevallen is een infrarood product ook het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef aan wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan alleen een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, vinyl, tegels, linoleum, tapijt, PVC. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondervloer is. Zoals een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoerdatum

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Hiermee kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Laag-Keppel op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Het gaat om de locatie van je huis, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Middels een email of brief sturen wij offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Bronckhorst en de omliggende gemeente. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van erkende vloerverwarming experts regio Laag-Keppel

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste werkt komt tot stand door allerlei thema’s: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Betreft het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat ook van invloed is: het type ondervloer de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de prijsindicatie. In het volgende schema vertellen we aanvullende informatie over de meest gekozen soorten en hun interessante aspecten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze toepassing wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. In situaties als er beperkte budgetten zijn en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in voorgevormde noppenplaten of isolatieplaten. Daarop wordt de definitieve toplaag gelegd. Dit geeft een lagere keteltemperatuur en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Laag-Keppel.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Bosch, AWB, Vaillant, Intergas, Remeha.

Natbouw vloeren verwarmen

In de situaties bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door de temperatuurwisseling is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een stabielere ondervloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Technea, Danfoss, e-Heat, WTH, Therminon, Magnum.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Laag-Keppel

Een elektrisch model werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn verschillende soorten. Losse kabels, kant-en-klare matten en het elektrische foliesysteem zijn enkele populaire mogelijkheden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische modellen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Laag-Keppel

In het geval van infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. Deze constructies liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Laag-Keppel.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw kamer op een duurzame manier warm houden

Comfort, gemak en geld besparen?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Laag-Keppel variëren tussen de €1075,00 tot €2075,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van diverse zaken. Ten eerste is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Andere factoren die de tarieven beïnvloeden: het soort vloerverwarmingssysteem, de oppervlakte, hoe het gelegd wordt en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende weergave bieden we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Laag-Keppel (update zaterdag, 20 april 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€695 – €745€755 – €785
20 m2€800 – €1300€950 – €1575
50 m2€2325 – €2900€2600 – €3400
65 m2€3750 – €4500€4000 – €4900
85 – 90 m2€5250 – €5700€5650 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, thermostaat, wapening, pompschakelaar, tackerplaten, draadmatten, noppenplaten en arbeidskosten (provincie Gelderland).

De beste soorten vloerbedekking

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn over het algemeen de beste keuze. Tip: bepaalde vloertypes zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Je kunt dan denken aan houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag wat de juiste afwerkvloer is met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het schema hierna verstrekken we kort en bondig de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Laag-Keppel? In het onderstaande overzicht delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Drempt, Hummelo en De Steeg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- of hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Bronckhorst bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.bronckhorst.nl). Voor duurzame oplossingen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Laag-Keppel?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €975 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot om en nabij de €6.550 voor een grote ruimte van 100 m2. De kostprijs is afhankelijk van het gewenste product (elektrisch of watergedragen), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 15 jaar. Het specifieke rendement heeft te maken met de gewenste installatie, de ondervloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een juist geïsoleerde ruimte werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Laag-Keppel, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is absoluut mogelijk. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als makkelijkste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Let op: dit kan zorgen voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De duurdere optie is infrezen. In die situatie worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6998.

Plaats een reactie