Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Biddinghuizen vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Biddinghuizen? Vloerverwarming betreft een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze website verstrekken we uitgebreide informatie over de diverse typen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct doorgaan? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Biddinghuizen!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-biddinghuizen-8256

Vloerverwarming laten leggen in Biddinghuizen

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen iets wat je zelf kunt aanpakken. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een professional. Zodoende heb je de zekerheid dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren stap-voor-stap wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Omschrijf jouw woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Mogelijkheden zijn de toilet, badkamer, slaapkamer, woonkamer, berging / schuur, keuken. Tevens kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over het type systeem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest bekende systemen zijn een warm-water installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. In veel situaties kan een infrarood systeem ook een optie.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vul in wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan een nieuwe dekvloer of vloerafwerking als vinyl, PVC, tegels, tapijt, laminaat, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat er voor ondervloer aanwezig is. Voorbeelden daarvan zijn een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of juist later in het jaar. Met die informatie kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Biddinghuizen op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Er wordt gevraagd naar jouw adres, e-mailadres en jouw 06-nummer. Via de computer of telefoon delen we gratis offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Dronten en omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van professionele vloerverwarming vakmannen omgeving Biddinghuizen

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. De uiteindelijke keuze hangt af van een aantal factoren: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke aspecten zijn: het soort ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, opbouwhoogte en budget. In het onderstaande blok lees je bruikbare informatie over de meest gekozen soorten en hun voordelen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit model zien we steeds meer terug in de woningbouw. In situaties bij renovatiewerkzaamheden en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in op maat gemaakte isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Dit geeft een korte opwarmingstijd en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Biddinghuizen.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, Vaillant, Intergas, Nefit, Remeha.

Natbouw-installatie

In het geval van natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Het effect daarvan is meer stabiliteit en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, Therminon, e-Heat, Technea, Warmup.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Biddinghuizen

Een elektrisch systeem werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn de meest populaire toepassingen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische voorzieningen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Laat vloerverwarming infrezen in Biddinghuizen

Als je gaat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Unieke verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De kokers zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Biddinghuizen.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw appartement op een goedkope verwarmen verwarmen en koelen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Biddinghuizen schommelen tussen de €1050,00 – €2350,00. Goede prijsindicaties komen tot stand door velerlei factoren. Zo maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Andere factoren die de totaalprijs bepalen: het type installatie, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende blok kan je aan de slag met de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Biddinghuizen (update zondag, 14 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €730€765 – €800
25 m2€925 – €1250€975 – €1625
40 m2€2325 – €2775€2575 – €3200
70 m2€3850 – €4450€4050 – €4750
80 m2 +€5150 – €5700€5725 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, thermostaat, verdeler, draadmatten, pompschakelaar, noppenplaten, wapening en arbeid (provincie Flevoland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Vandaag de dag werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels en steen zijn het best te combineren. Belangrijk: diverse vloertypes zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Denk dan bijvoorbeeld aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een professional of winkel. Zij kunnen aangeven wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In de volgende weergave tref je overzichtelijk praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Biddinghuizen? In het gedeelte hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Flevoland. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Marle, Wilsum en Welsum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Dronten is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.dronten.nl). Voor hernieuwbare installaties zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Biddinghuizen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.450 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zeker €5.000 voor een groter huis (100 m2). De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het type product (elektrisch of met warm water), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot 15 jaar. Het definitieve rendement wordt bepaald door het gewenste product, de afwerklaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een grondig geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Door dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Biddinghuizen, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren zien we steeds meer. Je hebt twee mogelijkheden. Als eerste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze aanpak worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8256.

Plaats een reactie