Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Andel vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Andel? Het is een zeer zuinig verwarmingssysteem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit portaal verstrekken we veel info over de beschikbare typen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Heb je interesse? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Andel!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-andel-4281

Vloerverwarming laten leggen in Andel

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming best goed te doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een deskundige. Daardoor ben je er zeker van dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren stapsgewijs wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Bijvoorbeeld gang, badkamer, woonkamer, slaapkamer, keuken, berging / schuur. Wanneer omhanden geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Kies een type verwarming. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel gekozen systemen zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In specifieke gevallen is een infrarood oplossing nog een alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan een cement dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, tegels, PVC, parket, vinyl, tapijt. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dat een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Op die manier kunnen aangesloten installatiebedrijven in Andel eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Zoals postcode, straatnaam en huisnummer, jouw mailadres en telefoonnummer. Op jouw mail ontvang je een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Altena en omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van bekende vloerverwarming specialisten regio Andel

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat voor jou het beste is is onderhevig aan allerlei thema’s: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het type ondervloer hoeveel gewicht de vloer kan dragen, verwarmingsbron en de maximale kosten. In het onderstaande blok bekijk je bruikbare informatie over de te overwegen installaties en hun toepassingen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze manier kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwingen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in losse noppenplaten en isolatieplaten. Daarbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn een lagere keteltemperatuur en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Andel.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, Remeha, Nefit, ATAG, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming installeren

In het geval van natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een extra sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Technea, Therminon, e-Heat, Danfoss, Warmup, Magnum.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Andel

Een volledig elektrisch product werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Het infrezen van verwarmingskabels, kant-en-klare matten en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele bekende voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in ruimtes die je niet veel gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Andel

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd niet lang is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Andel.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een goedkope verwarmen opstoken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Andel variëren tussen de €1025,00 – €1950,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door velerlei onderdelen. Ten eerste is het doorslaggevend of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige aspecten die invloed hebben op de prijs zijn: het soort verwarmingssysteem, de oppervlakte, de legwijze en de afwerkvloer die je kiest. In de onderstaande tabel tref je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Andel (update donderdag, 23 mei 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€695 – €720€750 – €800
20 – 25 m2€925 – €1275€950 – €1450
40 – 50 m2€2325 – €2775€2500 – €3325
60 – 70 m2€3725 – €4425€4000 – €4850
80 – 85 m2€5200 – €5750€5600 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, tackerplaten, thermostaat, noppenplaten, draadmatten, verdeler, wapeningen arbeid en BTW (provincie Noord-Brabant).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Vandaag de dag werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het beste samen. Disclaimer: enkele constructies werken minder goed. Je kunt dan denken aan tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een expert of vloerenverkoper. Zij weten exact wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het blok hierna vind je een toelichting / de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Andel? In het gedeelte hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Eventueel kunnen zij jou ondersteunen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Dussen, Giessen en Babyloniënbroek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Altena is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentealtena.nl). Voor milieuvriendelijkere energiebronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Andel?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.400 voor 10 m2 tot wel €5.150 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie wordt bepaald door het gekozen systeem (watergedragen of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 16 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van het gekozen systeem, de afwerklaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een optimaal geïsoleerde woning werkt het systeem een stuk effectiever. Door dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Andel, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is geen probleem. Er zijn 2 manieren: Als voordeligste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een minpunt van deze aanpak is extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in komen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4280, 4281.

Plaats een reactie