Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Babyloniënbroek vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Babyloniënbroek? Dit is een ingebouwde warmtebron die je onder je vloer aanbrengt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze website bekijk je handige informatie over de actuele soorten vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct doorgaan? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Babyloniënbroek!

De voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-babylonienbroek-4269

Vloerverwarming laten leggen in Babyloniënbroek

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten een klus die je zelf kunt doen. Heb je twee linker handen, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een specialist. Daardoor weet je zeker dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het bijgaande stappenplan delen we in 5 korte onderdelen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen middels een vakman.

 1. Weergave van de woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan keuken, badkamer, berging / schuur, gang, slaapkamer, toilet. In veel gevallen kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor een van de beschikbare type verwarmingen. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Bekende producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een systeem dat werkt op elektriciteit. In diverse huizen is een infrarood oplossing ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een nieuwe dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, linoleum, tegels, parket, tapijt, PVC. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de actuele situatie is qua ondervloer. Opties zijn o.a. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Daardoor kunnen de installatiebedrijven in Babyloniënbroek eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Deel persoonlijke informatie als de locatie van je huis, jouw mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via mail of per post ontvang jij 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Altena en omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van erkende vloerverwarming experts regio Babyloniënbroek

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat bij jouw situatie past komt tot stand door verschillende onderdelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere factoren zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de kwaliteit van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en budget. In onderstaande opsomming tref je aanvullende info over de beschikbare keuzes en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit concept wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwklussen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in maatwerk noppenplaten of isolatieplaten. Hier wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De positieve effecten hiervan zijn een kleinere opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Babyloniënbroek.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, AWB, Nefit, Bosch, Intergas, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming installeren

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit zorgt voor een degelijke vloerconstructie en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Technea, Magnum, WTH, Danfoss, e-Heat, Warmup.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Babyloniënbroek

Een elektrisch model heeft stroom als warmtebron. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en het elektrische foliesysteem zijn het overwegen waard. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Een korte reactietijd.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Babyloniënbroek

Als je kiest voor infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slakkenhuizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Babyloniënbroek.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een voordelige manier verwarmen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Babyloniënbroek liggen tussen de €1275,00 – €2025,00. De exacte kosten zijn natuurlijk afhankelijk van diverse facetten. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Relevante factoren die de prijs bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, hoe het gelegd wordt en het type vloerbedekking. In onderstaande weergave bieden we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Babyloniënbroek (update maandag, 27 mei 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €745€770 – €805
20 – 25 m2€850 – €1200€1150 – €1575
40 m2€2350 – €2900€2525 – €3350
60 – 70 m2€3725 – €4500€4150 – €4700
85 – 90 m2€5175 – €5775€5750 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, thermostaat, draadmatten, wapening, pompschakelaar, tackerplaten en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Notitie: bepaalde vloertypes hebben een te sterk isolerende werking. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het volgende blok verstrekken we een toelichting / aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Babyloniënbroek? Hieronder vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Indien beschikbaar kunnen zij jou op weg helpen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Drongelen, Dussen en Eethen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- of hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Altena bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentealtena.nl). Voor vergroenings energiesystemen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Babyloniënbroek?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €750 voor 10 tot 20 m2 tot om en nabij de €6.050 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs wordt beïnvloed door het soort systeem (traditioneel vs. elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 15 jaar. Het precieze rendement is mede afhankelijk van de gekozen installatie, de afwerking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een optimaal geïsoleerde woning kan een optimaal rendement worden behaald. Middels (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Babyloniënbroek, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen zien we steeds meer. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als goedkoopste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Het gevolg is wel dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Daarbij worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4269.

Plaats een reactie