Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Eethen vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Eethen? Vloerverwarming is een ingebouwde warmtebron die in de vloer is ingebouwd. Je energierekening daalt, en het is ook gunstig voor het klimaat. Je houd meer ruimte over in je huis! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Dankzij onze specialisten check je alles over de diverse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij meteen beginnen? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Eethen!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-eethen-4266

Vloerverwarming laten leggen in Eethen

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je geen technische kennis, of komt het niet gelegen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een installateur. Door het een deskundige te laten doen heb je garantie dat het systeem correct wordt aangesloten. In ons complete stappenplan delen we stap-voor-stap welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen middels een expert.

 1. Woning specificeren

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Selecteer bijvoorbeeld gang, slaapkamer, toilet, keuken, woonkamer, badkamer. Optioneel kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De bekendste modellen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een volledig elektrische installatie. In diverse huizen is een infrarood product ook een serieuze keuze.

 3. Huidige vloerbedekking

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan alleen een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, PVC, tapijt, parket, tegels, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Voorbeelden daarvan zijn beton, hout of steen.

 4. Plannen in de agenda

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen de regionale installatiebedrijven in Eethen eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. In de basis gaat het om jouw adres, e-mail en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via mail of per post krijg jij kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Altena en de nabije omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van goede vloerverwarming experts regio Eethen

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt wordt bepaald door een aantal factoren: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Verder wordt er gekeken naar het type ondervloer hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de mate van isolatie en de bouw-begroting (prijs). In de lijst hierna bieden we aanvullende details over de diverse soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze werkwijze kan zeer interessant zijn. Dit is met name interessant bij renovatieprojecten en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in isolerende isolatieplaten & noppenplaten. Daarop wordt de definitieve toplaag gelegd. Dit geeft een lagere keteltemperatuur en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Eethen.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, AWB, Intergas, Vaillant, Nefit, Bosch.

Nat vloerverwarmingssysteem

In het geval van natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Het effect daarvan is een bestendige en sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Technea, Magnum, Warmup, Therminon, WTH, Danfoss.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Eethen

Een elektrische installatie werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een speciaal folie systeem komen we in de praktijk veel tegen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Eethen

In het geval van infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Unieke verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat de vloer snel warm wordt en dat het warmteverlies beperkt blijft. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Eethen.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw ruimtes op een voordelige verwarmen warm maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Eethen liggen rond de €1075,00 tot €1825,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van allerlei werkzaamheden. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Noemenswaardige factoren die prijsbepalend zijn: het soort verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, de legwijze en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende schema bieden we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Eethen (update maandag, 27 mei 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€715 – €720€755 – €785
25 m2€950 – €1225€1125 – €1450
40 – 50 m2€2250 – €2875€2575 – €3375
65 – 70 m2€3750 – €4475€4025 – €4750
85 – 90 m2€5225 – €5775€5700 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, thermostaat, draadmatten, tackerplaten, noppenplaten, pompschakelaar en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Brabant).

De beste soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn een uitstekende match. Belangrijk: meerdere soorten hebben een te hoge thermische weerstand. Je kunt dan denken aan tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of vloerenwinkel. Zij vertellen dan welke afwerkvloer past bij jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hierna bieden we in het kort de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven zoeken

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Eethen? In het schema hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Veen, Drongelen en Wijk en Aalburg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Als je kiest voor bijverwarming dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Altena heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentealtena.nl). Voor verduurzaming oplossingen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Eethen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.100 voor 15 m2 tot zo’n €5.800 voor een grote ruimte van 100 m2. Het definitieve tarief is afhankelijk van de gekozen installatie (elektrisch of traditioneel), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement hangt af van het gewenste model, de vloerbedekking en ook de staat van de woning. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Door te kiezen voor dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Eethen, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen zien we steeds meer. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als makkelijkste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Het gevolg is wel dat je vloer in hoogte zal toenemen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze methode worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4266.

Plaats een reactie