Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Almkerk vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Almkerk? Vloerverwarming betreft een type verwarming die de vloer met warm water verwarmt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze pagina ontdek je veel info over de bekendste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Heb je interesse? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Almkerk!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-almkerk-4286

Vloerverwarming laten leggen in Almkerk

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren niet zo ingewikkeld. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een deskundige. Door het inschakelen van een vakman heb je de zekerheid dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan dat hieronder te vinden is vertellen we je in 5 korte onderdelen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Woning specificeren

  Omschrijf het type woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de badkamer, berging / schuur, slaapkamer, woonkamer, gang, toilet. Ook geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor een soort verwarmingssysteem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Vaak gekozen types zijn een watergedragen of een verwarming op basis van stroom. Doorgaans is een infrarood oplossing nog een alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vul in hoe de vloer is opgebouwd. Bijvoorbeeld een basis dekvloer of vloerbedekking zoals linoleum, tapijt, parket, PVC, laminaat, tegels. Tevens is het van belang te delen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Zit er spoed achter de aanvraag of wellicht aan het einde van het jaar. Met die informatie kunnen de regionale installatiebedrijven in Almkerk eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. In de basis gaat het om je woonadres, e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de mail krijg jij kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Altena en de regio daarbuiten. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van gespecialiseerde vloerverwarming vakmannen nabij Almkerk

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat aansluit bij jouw situatie hangt af van jouw wensen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Andere belangrijke aspecten zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de kostenindicatie. Hieronder bekijk je meer over de meest populaire soorten en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze manier wint aan terrein in Nederland. Dit zien we met name terug bij renovaties en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in losse noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een lagere keteltemperatuur en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Almkerk.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Remeha, Vaillant, Nefit, AWB, Intergas.

Natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Technea, Magnum, e-Heat, Therminon, WTH, Danfoss0Almkerk

  Een volledig elektrisch product is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en een speciaal folie systeem zijn enkele bekende voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische modellen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

  • Minder geschikt voor grote ruimtes.
  • Relatief eenvoudig te plaatsen.
  • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Almkerk

Als je gaat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De leidingen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd erg kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Almkerk.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw plek op een duurzame manier opstoken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

De kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Almkerk variëren tussen de €1275,00 – €2375,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van veel factoren. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Overige zaken die prijsbepalend zijn: het soort installatie, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende tabel vergelijk je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Almkerk (update vrijdag, 14 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€705 – €720€750 – €805
25 m2€825 – €1225€1100 – €1575
40 – 45 m2€2350 – €2775€2575 – €3375
60 m2€3775 – €4400€4000 – €4725
80 m2 +€5175 – €5800€5650 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, draadmatten, wapening, thermostaat, pompschakelaar, noppenplaten, verdeler en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Sinds enkele jaren werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het meeste efficiënt. Advies: meerdere vloertypes kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Je kunt dan denken aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of vloerenverkoper. Zij weten exact welke afwerkvloer past bij jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het onderstaande schema vind je overzichtelijk de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Almkerk? In het onderstaande overzicht tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Rijswijk, Waardhuizen en Giessen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Altena is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentealtena.nl). Voor groene energiesystemen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met behulp van de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Almkerk?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.475 voor 15 m2 tot gemiddeld €5.750 voor een woningoppervlak van 100 m2. De kostprijs wordt berekend aan de hand van het gekozen product (watergedragen of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 16 jaar. Het uiteindelijke rendement is afhankelijk van het geselecteerde systeem, de toplaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een professioneel geïsoleerd pand komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Middels vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Almkerk, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker een mogelijkheid. Er zijn 2 legwijzes: Als makkelijkste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een nadeel van deze optie is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Hierbij worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4286.

Plaats een reactie