Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hank vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Hank? Dit is een zuinige manier van verwarmen die jouw vloer opwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook steeds vaker bij renovaties. Dankzij onze specialisten ontdek je handige informatie over de verschillende typen vloerverwarming en de kosten. Vandaag al een keuze maken? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Hank!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-hank-4273

Vloerverwarming laten leggen in Hank

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een klus die je zelf kunt doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of bespaar je liever wat tijd en stress? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. Met een professional weet je gegarandeerd dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het onderstaande stappenplan adviseren we in vijf stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Inzicht in je huis

  Omschrijf het type woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Mogelijkheden zijn de slaapkamer, gang, keuken, berging / schuur, woonkamer, badkamer. Indien beschikbaar is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Bekende types zijn een warm-water installatie of een volledig elektrische installatie. Soms is een infrarood product ook een serieuze keuze.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan een nieuwe dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als PVC, tapijt, linoleum, vinyl, tegels, laminaat. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Het gaat vaak om een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Het kan gaan om een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Derhalve kunnen de regionale installatiebedrijven in Hank vooraf kijken of er plek is.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als de locatie van je huis, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de computer of telefoon sturen wij gratis offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Altena en de omliggende regio. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van gespecialiseerde vloerverwarming vakmannen omgeving Hank

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past is mede afhankelijk van een aantal factoren: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als type ondervloer (beton, hout of steen), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de huidige isolatiewaarden en de maximale kosten. Hieronder delen we meer uitleg over de veel gebruikte modellen en hun belangrijkste eigenschappen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit concept wint aan terrein in Nederland. In situaties bij renovatie klussen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in losse isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste pluspunten zijn een korte opwarmingstijd en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Hank.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Intergas, Bosch, Vaillant, ATAG, Remeha.

Natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit geeft een degelijke vloerconstructie en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Technea, Danfoss, Therminon, Magnum, WTH, e-Heat.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Hank

Een elektrische installatie werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Stroomkabels, een slim mattensysteem of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn hiervan enkele voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische toepassingen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers waar niet in geleefd wordt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Vloerverwarming infrezen in Hank

Bij infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Nieuwe verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. Deze constructies liggen kort onder de afwerklaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd erg kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Hank.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een slimme wijze warm houden

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Hank kost globaal gezien tussen de €1150,00 tot €2000,00. De precieze kosten worden bepaald door verschillende facetten. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Noemenswaardige aspecten die de tarieven beïnvloeden: het soort systeem, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende schema vind je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hank (update maandag, 20 mei 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€715 – €745€770 – €790
20 m2€800 – €1275€1025 – €1500
40 – 45 m2€2250 – €2800€2625 – €3400
60 m2€3700 – €4375€4150 – €4750
80 – 85 m2€5225 – €5700€5725 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, pompschakelaar, noppenplaten, wapening, verdeler, draadmatten, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Brabant).

De beste soorten vloerbedekking

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: diverse vloertypes kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Je kunt dit ook navragen bij een expert of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact welke afwerkvloer past bij jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hieronder delen we overzichtelijk extra informatie over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hank? In het schema hieronder delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Babyloniënbroek, Andel en Meeuwen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Altena krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentealtena.nl). Voor milieuvriendelijkere energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Hank?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.500 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €5.950 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs hangt sterk af van de gewenste installatie (watergedragen of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door te investeren in duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 15 jaar. Het definitieve rendement is afhankelijk van het soort product, de afwerklaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In ideaal geïsoleerde panden zal het rendement effect snel naar voren komen. Door het toepassen van dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hank, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is geen probleem. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als handigste optie kan je vloerverwarming leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De duurdere optie is infrezen. Bij deze methode worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4273.

Plaats een reactie