Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Werkendam vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Werkendam? Vloerverwarming wil zeggen een een lage temperatuur verwarmingssysteem die in de vloer is ingebouwd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook beter voor het milieu. Een totaal onzichtbaar systeem! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze experts vertellen we je bruikbare informatie over de populaire keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Heb je interesse? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Werkendam!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-werkendam-4251

Vloerverwarming laten leggen in Werkendam

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is een vloerverwarming aansluiten iets wat je zelf kunt aanpakken. Ben je niet handig, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. Door het inschakelen van een vakman ben je er zeker van dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verduidelijken we in 5 korte onderdelen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld badkamer, berging / schuur, woonkamer, keuken, toilet, gang. Wanneer omhanden kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Bekende systemen zijn een watergedragen of een systeem dat werkt op elektriciteit. Soms zal een infrarood model nog een alternatief.

 3. De huidige situatie

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om een oude dekvloer of vloerbedekking zoals parket, linoleum, PVC, laminaat, tapijt, tegels. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dit beton, hout of steen.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of wellicht aan het einde van het jaar. Met deze details kunnen aangesloten installatiebedrijven in Werkendam eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Zoals postcode, straatnaam en huisnummer, e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de mail delen we offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Altena en omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van ervaren vloerverwarming vakmannen regio Werkendam

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat voor jou het beste werkt is onderhevig aan hoe je jouw woning wilt verwarmen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een klushuis? Andere factoren zijn: het soort ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, verwarmingsbron en je beschikbare budget. In de lijst hierna vertellen we aanvullende informatie over de diverse soorten en hun voordelen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze aanpak kan uitkomst bieden in veel situaties. Dat is vooral zo als er op de kosten moeten worden gelet en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen plaatst men in maatwerk isolatieplaten & noppenplaten. Hierover kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De gevolgen daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Werkendam.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Geen droogtijd nodig.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, AWB, Bosch, Remeha, Intergas.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een bestendige en sterke vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: e-Heat, Danfoss, Warmup, Magnum, Therminon, WTH.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Werkendam

Elektrische verwarming in de vloer werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale voorgeïnstalleerde matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn het overwegen waard. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische producten zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We raden het aan voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Werkendam

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Werkendam.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw ruimtes op een voordelige manier verwarmen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Werkendam variëren tussen de €1100,00 – €2150,00. De exacte kosten komen tot stand door diverse factoren. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Andere facetten die de prijs bepalen: het soort systeem, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en de mate van afwerking. In de volgende tabel delen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Werkendam (update vrijdag, 14 juni 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€710 – €735€760 – €790
25 m2€850 – €1200€1100 – €1525
45 m2€2350 – €2775€2625 – €3375
60 – 65 m2€3850 – €4375€4175 – €4725
80 – 90 m2€5175 – €5675€5600 – €6250
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, noppenplaten, verdeler, draadmatten, thermostaat, tackerplaten, wapening en arbeidskosten (provincie Noord-Brabant).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Eigenlijk kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het meeste efficiënt. Disclaimer: diverse constructies werken minder goed. Dit zijn bijvoorbeeld een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer past bij jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het onderstaande schema vind je in het kort extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Werkendam? Hieronder bekijk je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Leerbroek, Sleeuwijk en Nieuwland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- & hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Altena bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentealtena.nl). Voor groene producten zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Werkendam?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €825 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zo’n €5.300 voor grotere klussen van 100 m2. De verwachte prijs kom tot stand door het gewenste product (elektrisch of warm water systeem), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 8 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is afhankelijk van de gewenste installatie, de afwerking en de totale thermische schil van het huis. In een professioneel geïsoleerd pand kan je pas echt goed het verschil merken. Door te kiezen voor dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Werkendam, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat steeds vaker gebeurt. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als makkelijkste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de huidige dekvloer. Een nadeel van deze optie is een stukje extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze methode moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4250, 4251.

Plaats een reactie