Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Sleeuwijk vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Sleeuwijk? Vloerverwarming betreft een een lage temperatuur verwarmingssysteem dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze experts ontdek je bruikbare informatie over de bekendste typen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Sleeuwijk!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-sleeuwijk-4254

Vloerverwarming laten leggen in Sleeuwijk

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet heel complex. Is dit allemaal nieuw, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. Door het inschakelen van een vakman weet je gegarandeerd dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het onderstaande stappenplan delen we kort maar krachtig waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een specialist.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Kies voor bijvoorbeeld de berging / schuur, gang, badkamer, slaapkamer, toilet, keuken. Optioneel kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Maak een keuze voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Gangbare installaties zijn een warm-water installatie of een installatie op stroom. In woning met weinig oppervlakte is een systeem op basis van infraroodstraling nog een alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Het antwoord kan zijn een nieuwe dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals linoleum, tegels, vinyl, laminaat, tapijt, PVC. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Kies wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of tussen 3 – 6 maanden. Zodoende kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Sleeuwijk eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als postcode en huisnummer, jouw mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via mail of per post krijg je vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Altena en de omliggende gemeente. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van bekende vloerverwarming specialisten omgeving Sleeuwijk

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat aansluit bij jouw situatie hangt af van meerdere zaken: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat mede bepalend is zijn aspecten als de toegepaste ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, opbouwhoogte en je beschikbare budget. In de lijst hierna check je meer info over de diverse soorten en hun pluspunten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze aanpak wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dat is vooral zo bij renovaties en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in innovatieve noppenplaten & isolatieplaten. Hierbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op een lagere keteltemperatuur en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Sleeuwijk.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Bosch, AWB, ATAG, Intergas, Vaillant.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan wordt het geheel in een laag cement gestort. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een sterke en stabiele vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: WTH, Therminon, Warmup, Danfoss, Technea, e-Heat.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Sleeuwijk

Een elektrisch model is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels, een slim mattensysteem en een kunststof folie worden het meest toegepast. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische producten worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het wordt toegepast in kamers waar niet in geleefd wordt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Vloerverwarming infrezen in Sleeuwijk

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slangen liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Sleeuwijk.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw woning op een goedkope verwarmen verwarmen en koelen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Sleeuwijk schommelen tussen de €1250,00 tot €2000,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van verschillende onderdelen. Om te beginnen is het doorslaggevend of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Overige facetten die de totaalprijs bepalen: het soort verwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en wat je op de afwerkvloer legt. In de onderstaande tabel tref je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Sleeuwijk (update maandag, 20 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€690 – €720€755 – €790
25 m2€950 – €1225€975 – €1450
50 m2€2300 – €2800€2525 – €3375
65 m2€3700 – €4450€4200 – €4700
90 m2 +€5200 – €5800€5625 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, pompschakelaar, wapening, tackerplaten, thermostaat, draadmatten, noppenplaten en arbeid (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Vandaag de dag werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het meeste efficiënt. Tip: diverse vloertypes werken minder goed. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een expert of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact welke afwerkvloer matcht met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hierna lees je in het kort praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven zoeken

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Sleeuwijk? In het onderstaande overzicht delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Kedichem, Nieuwendijk en Leerbroek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Altena ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentealtena.nl). Voor hernieuwbare maatregelen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Sleeuwijk?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.050 voor 15 m2 oplopend tot €6.350 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het geselecteerde product (warm water systeem of met stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd komt uit tussen de 8 – 15 jaar. Het specifieke rendement komt tot stand door het soort product, de afwerklaag en ook de staat van de woning. In ideaal geïsoleerde panden zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Dankzij (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Sleeuwijk, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een optie. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als eerste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. Dit zorgt wel voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. De tweede optie is infrezen. Bij deze methode zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4254.

Plaats een reactie