Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Genderen vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Genderen? Het gaat om een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die de vloer met warm water verwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook nog eens erg duurzaam. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze experts check je bruikbare informatie over de veel gekozen soorten vloerverwarming en de kosten. Wil jij direct besparen? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Genderen!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-genderen-4265

Vloerverwarming laten leggen in Genderen

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming niet heel complex. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een specialist. Door het inschakelen van een vakman weet je zeker dat de installatie zonder problemen zal werken. In het onderstaande stappenplan verhelderen we kort maar krachtig welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Woning specificeren

  Beschrijf alle kamers van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan toilet, berging / schuur, keuken, slaapkamer, woonkamer, gang. Indien mogelijk kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een soort verwarming. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende keuzes zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In veel situaties is een systeem op basis van infraroodstraling ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vul in wat er nu op de vloer ligt. Het antwoord kan zijn een cement dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, tapijt, linoleum, tegels, PVC, parket. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Het gaat vaak om een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Geef door op welk moment de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of juist later in het jaar. Met die informatie kunnen de regionale installatiebedrijven in Genderen eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Het gaat om jouw adres, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via internet (mail) sturen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Altena en de regio daarbuiten. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van gespecialiseerde vloerverwarming experts regio Genderen

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem is onderhevig aan verschillende onderdelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Waar je ook rekening mee moet houden: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), het gewicht dat de ondervloer aankan, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de maximale kosten. In de lijst hierna tref je aanvullende informatie over de te overwegen installaties en hun voordelen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit model kan zeer interessant zijn. We zien het met name als de budgetten summier zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in losse noppenplaten en isolatieplaten. Daarop wordt de definitieve toplaag gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een korte opwarmingstijd en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Genderen.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Remeha, Vaillant, ATAG, Bosch, Intergas.

Vloerverwarming nat systeem

In de situaties bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een stabielere ondervloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Technea, Danfoss, Therminon, Warmup, e-Heat, WTH.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Genderen

Een elektrisch model is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem komen we in de praktijk veel tegen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers waar niet in geleefd wordt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Een korte reactietijd.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Laat vloerverwarming infrezen in Genderen

Als je kiest voor infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Unieke verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Genderen.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw plek op een duurzame manier op temperatuur brengen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Genderen variëren tussen de €1300,00 tot €2050,00. De definitieve prijzen komen tot stand door allerlei aspecten. Ten eerste wordt de prijs bepaald door of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Alternatieve keuzemogelijkheden die de tarieven beïnvloeden: het type installatie, het woonoppervlak, de legwijze en de mate van afwerking. In onderstaande weergave delen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Genderen (update donderdag, 13 juni 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €740€750 – €790
20 m2€825 – €1325€1000 – €1525
45 m2€2275 – €2775€2575 – €3200
60 – 70 m2€3800 – €4400€4050 – €4900
85 – 90 m2€5150 – €5675€5550 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, pompschakelaar, wapening, verdeler, thermostaat, draadmatten en uurloon (provincie Noord-Brabant).

De beste soorten vloerbedekking

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer geven de beste prestaties. Belangrijk: enkele types geven minder goede prestaties. Dit zijn bijvoorbeeld dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of winkel. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In de opsomming hieronder tref je kort en bondig praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven uit de regio

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Genderen? In het onderstaande overzicht bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Wijk en Aalburg, Eethen en Nieuwendijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Altena is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentealtena.nl). Voor milieuvriendelijke energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Genderen?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €950 voor 10-15 m2 tot om en nabij de €5.750 voor een woningoppervlak van 100 m2. De kostprijs wordt bepaald door het type systeem (warm water of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement is afhankelijk van het soort model, de toplaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In ideaal geïsoleerde panden komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Genderen, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is geen probleem. Er zijn 2 manieren: Als voordeligste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De tweede optie is infrezen. In die situatie ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4265.

Plaats een reactie