Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Dussen vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Dussen? Dit is een zeer zuinig verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt gelegd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op deze website check je veel info over de verschillende typen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct doorgaan? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Dussen!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-dussen-4271

Vloerverwarming laten leggen in Dussen

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren niet heel complex. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. Met een professional mag je erop vertrouwen dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan dat hieronder te vinden is adviseren we in vijf stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Omschrijf jouw woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Specificeer het aantal vierkante meters en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Mogelijkheden zijn de keuken, badkamer, gang, slaapkamer, toilet, berging / schuur. Indien aanwezig kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over het soort systeem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire producten zijn een watergedragen of een deels elektrische oplossing. Soms is een infrarood product een derde alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef door op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Het antwoord kan zijn alleen een dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. parket, PVC, laminaat, linoleum, tapijt, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat er voor ondervloer aanwezig is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Op die manier kunnen aangesloten installatiebedrijven in Dussen zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vul jouw gegevens in. Zoals postcode en huisnummer, jouw privé mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Per mail ontvang je 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Altena en de nabije omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming vakmannen regio Dussen

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste is hangt af van meerdere zaken: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat ook van invloed is: de toegepaste ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de huidige isolatiewaarden en de verwachte kostprijs. In het volgende schema check je informatie over de meest populaire soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze manier wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is bijvoorbeeld populair bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in innovatieve noppenplaten of isolatieplaten. Op deze platen wordt meteen de vloer gelegd. Pluspunten daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Dussen.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Intergas, Remeha, Bosch, Nefit, ATAG.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In het geval van natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een bestendige en sterke vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, Danfoss, WTH, Warmup, Magnum.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Dussen

Elektrische verwarming in de vloer werkt op stroom. Er zijn verschillende soorten. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een kunststof folie zijn het overwegen waard. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een aantrekkelijke keuze voor kamers waar niet in geleefd wordt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Een korte reactietijd.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Dussen

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. Deze constructies liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat de vloer snel warm wordt en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Dussen.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw ruimtes op een voordelige verwarmen behaaglijk maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Dussen schommelen tussen de €1300,00 – €1950,00. De definitieve prijzen worden berekend a.d.h.v. allerlei factoren. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Noemenswaardige facetten die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort afwerkvloer. In de volgende tabel bieden we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Dussen (update donderdag, 23 mei 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €720€775 – €795
20 – 25 m2€850 – €1225€1150 – €1450
50 m2€2350 – €2825€2600 – €3325
70 m2€3775 – €4475€4200 – €4825
90 m2 +€5100 – €5750€5500 – €6425
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, verdeler, thermostaat, pompschakelaar, noppenplaten, wapeningen arbeid en BTW (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Op dit moment is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels en steen zijn het best te combineren. Tip: enkele constructies zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We hebben het dan over o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het blok hierna tref je samengevat meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Vind een installatiebedrijf

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Dussen? Op deze pagina vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Meeuwen, Hank en Drongelen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Altena is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentealtena.nl). Voor groene installaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Dussen?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.075 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot om en nabij de €6.500 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs wordt bepaald door het geselecteerde product (elektrisch of watergedragen), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het exacte rendement komt tot stand door het soort systeem, de afwerking maar ook de leeftijd van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning zal het rendement effect snel naar voren komen. Mede door dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Dussen, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een optie. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als handigste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Het gevolg is wel een vloer die wat omhoog komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze methode worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4270, 4271.

Plaats een reactie