Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Woudrichem vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Woudrichem? Vloerverwarming betreft een systeem om een ruimte te verwarmen die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. En het is ook erg hygiënisch en gezond. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl vind je bruikbare informatie over de hedendaagse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij direct besparen? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Woudrichem!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-woudrichem-4285

Vloerverwarming laten leggen in Woudrichem

Als je technisch onderlegd bent dan is het leggen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Ben je niet handig, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een installateur. Door het een deskundige te laten doen is er geen twijfel of de hele constructie goed wordt aangelegd. In het onderstaande stappenplan vertellen we je in 5 korte onderdelen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Woning specificeren

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat de totale aantal m2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Selecteer bijvoorbeeld woonkamer, keuken, badkamer, berging / schuur, slaapkamer, gang. Indien beschikbaar is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Populaire keuzes zijn een watergedragen systeem of een deels elektrische oplossing. In specifieke gevallen is een infrarood installatie nog een alternatief.

 3. De huidige situatie

  Vul in wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan een cement dekvloer of vloerafwerking als vinyl, tapijt, PVC, linoleum, tegels, parket. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dat beton, hout of steen.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met die informatie kunnen de installatiebedrijven in Woudrichem op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar adresgegevens, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de computer of telefoon sturen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Altena en de omliggende gemeente. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van populaire vloerverwarming specialisten regio Woudrichem

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat aansluit bij jouw situatie is mede afhankelijk van velerlei variabelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere belangrijke zaken zijn type ondervloer (beton, hout of steen), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de hoogte van de investering. In de lijst hierna lees je bruikbare informatie over de te overwegen installaties en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit model wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwklussen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden gelegd in speciale isolatieplaten of noppenplaten. Hierbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De positieve effecten hiervan zijn een gunstige opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Woudrichem.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, ATAG, Vaillant, Bosch, AWB, Intergas.

Natbouw-verwarming

Bij de natbouw variant wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit zorgt voor een degelijke vloerconstructie en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Technea, e-Heat, Therminon, Magnum, Danfoss, WTH.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Woudrichem

Een elektrisch model heeft stroom als warmtebron. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en vloerverwarmingsfolie zijn enkele bekende voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We raden het aan voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Woudrichem

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd relatief kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Woudrichem.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw plek op een innovatieve verwarmen verwarmen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Woudrichem kost globaal gezien tussen de €975,00 – €2075,00. De exacte kosten worden gecalculeerd op basis van verschillende aspecten. Zo is het doorslaggevend of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Andere aspecten die de tarieven beïnvloeden: het soort systeem, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het type vloerbedekking. In het volgende schema krijg je inzicht in de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Woudrichem (update zaterdag, 15 juni 2024).

Grootte (m2)Prijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€695 – €725€765 – €785
20 – 25 m2€825 – €1300€1025 – €1450
40 – 50 m2€2325 – €2875€2675 – €3200
65 – 70 m2€3725 – €4450€4050 – €4725
80 – 90 m2€5125 – €5800€5650 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, pompschakelaar, noppenplaten, wapening, verdeler, tackerplaten, draadmatten en arbeidskosten (provincie Noord-Brabant).

De beste soorten vloerbedekking

Tegenwoordig werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Let op: sommige types werken minder goed. We spreken daarvan bij o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de opsomming hieronder tref je een toelichting / de kenmerken van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Woudrichem? Onderstaand tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Soms kunnen zij jou verder adviseren en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Giessen, Almkerk en Andel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Altena bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentealtena.nl). Voor slimme en duurzame installaties zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Woudrichem?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.425 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zo’n €5.250 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief wordt beïnvloed door het soort product (warm water systeem of met stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het precieze rendement heeft te maken met de gewenste installatie, de dekvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In perfect geïsoleerde kamers zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Mede door (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Woudrichem, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat steeds vaker gebeurt. Je hebt twee mogelijkheden. Als handigste optie kan je vloerverwarming leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Houd hierbij rekening met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze aanpak worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4285.

Plaats een reactie