Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nieuwendijk vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Nieuwendijk? Het is een verwarmingstype die in de vloer is gelegd. Je energierekening daalt, en het is ook beter voor het milieu. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit platform bekijk je veel info over de populaire vloerverwarming categorieën en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct doorgaan? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Nieuwendijk!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-nieuwendijk-4255

Vloerverwarming laten leggen in Nieuwendijk

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen iets waar je veel geld kunt besparen. Ben je niet handig, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een deskundige. Door het inschakelen van een vakman weet je zeker dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het bijgaande stappenplan delen we in 5 korte stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Woning specificeren

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Maak een schatting van het aantal M2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Denk aan slaapkamer, berging / schuur, woonkamer, toilet, keuken, gang. Indien aanwezig kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor het soort installatie. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire types zijn een watergedragen systeem of een deels elektrische oplossing. In diverse huizen is een systeem op basis van infraroodstraling ook een optie.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld een nieuwe dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, vinyl, parket, linoleum, laminaat, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dat een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Nieuwendijk eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als jouw adres, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de mail bieden we een prijsopgave van professionele vloerverwarming bedrijven in Altena en omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van de beste vloerverwarming installateurs regio Nieuwendijk

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste werkt is onderhevig aan meerdere zaken: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een klushuis? Andere belangrijke aspecten zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. Hieronder vind je aanvullende details over de veel gebruikte modellen en hun toepassingen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit model zien we steeds meer terug in de woningbouw. Met name als de budgetten summier zijn en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen plaatst men in slimme isolatieplaten & noppenplaten. Daarop wordt de definitieve toplaag gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een kleinere opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Nieuwendijk.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, Intergas, Nefit, Remeha, Bosch.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In de situaties bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit biedt een degelijke vloerconstructie en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: WTH, Warmup, Technea, e-Heat, Danfoss, Magnum.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Nieuwendijk

Het elektrische systeem wordt volledig door stroom gedreven. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Stroomkabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een folie met verwarmingsbanen zijn het overwegen waard. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die je niet constant gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Vloerverwarming infrezen in Nieuwendijk

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Nieuwendijk.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw plek op een goedkope verwarmen verwarmen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

De kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Nieuwendijk liggen tussen de €1150,00 tot €2500,00. De precieze kosten zijn afhankelijk van meerdere aspecten. Boven alles maakt het nogal uit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Belangrijke onderdelen die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, het woonoppervlak, hoe het gelegd wordt en het soort afwerkvloer. In de onderstaande tabel verstrekken we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nieuwendijk (update zondag, 16 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€710 – €730€775 – €785
20 – 25 m2€950 – €1275€975 – €1650
45 – 50 m2€2250 – €2850€2700 – €3325
60 m2€3850 – €4375€4025 – €4875
85 – 90 m2€5225 – €5775€5575 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, verdeler, noppenplaten, draadmatten, pompschakelaar, tackerplaten, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Brabant).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het meeste efficiënt. Tip: sommige vloeren hebben een te sterk isolerende werking. Denk dan bijvoorbeeld aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of showroom. Zij vertellen je graag wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hierna verstrekken we stapsgewijs de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven uit de buurt

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nieuwendijk? Hieronder bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Soms kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Werkendam, Wijk en Aalburg en Kedichem.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Altena heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentealtena.nl). Voor energiebesparende producten zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Nieuwendijk?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.425 voor 10-15 m2 tot om en nabij de €5.650 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief kom tot stand door het soort model (warm water of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is mede afhankelijk van de gewenste installatie, de ondervloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een juist geïsoleerde ruimte werkt het systeem een stuk effectiever. Door het toepassen van (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glassluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nieuwendijk, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is geen probleem. Er zijn 2 manieren: Om te beginnen kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. In de praktijk krijg je wel te maken met extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Daarbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4255.

Plaats een reactie