Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Waardhuizen vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Waardhuizen? Het gaat om een zeer zuinig verwarmingssysteem dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit portaal check je handige informatie over de veel gekozen keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij snel van start? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Waardhuizen!

De voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-waardhuizen-4287

Vloerverwarming laten leggen in Waardhuizen

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Ben je niet handig, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een deskundige. Op die manier is er geen twijfel of het allemaal juist aangesloten wordt. In het onderstaande stappenplan delen we in 5 korte stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat de totale aantal m2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan badkamer, berging / schuur, woonkamer, keuken, slaapkamer, gang. Indien beschikbaar kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Geef je voorkeur door voor het soort systeem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De meest gangbare modellen zijn een systeem op basis van water of een op elektriciteit werkend systeem. In diverse huizen kan een infrarood systeem ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om een basis dekvloer of vloerbedekking zoals tapijt, vinyl, PVC, laminaat, tegels, parket. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Zoals een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Daardoor kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Waardhuizen zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Denk dan aan jouw adres, jouw mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Per mail sturen wij kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Altena en omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van erkende vloerverwarming specialisten omgeving Waardhuizen

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw keuze hangt af van jouw wensen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? De keuze wordt ook beïnvloed door type ondervloer (beton, hout of steen), het gewicht dat de ondervloer aankan, opbouwhoogte en de kostenindicatie. Hieronder bieden we handige informatie over de meest gekozen soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze theorie wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit zien we met name terug als er op de kosten moeten worden gelet en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in slimme isolatieplaten en noppenplaten. Hierbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit minder risico op barsten in de vloer en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Waardhuizen.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Nefit, Bosch, Remeha, AWB.

Natbouw-systemen

Bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit zorgt voor een bestendige en sterke vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, Technea, e-Heat, Danfoss, WTH.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Waardhuizen

De elektrische variant is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Losse kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Waardhuizen

In het geval van infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Unieke verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slangen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Waardhuizen.

 • Korte opwarmtijd.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw plek op een innovatieve manier warm maken

Comfort, gemak en geld besparen?

De kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Waardhuizen komen uit tussen de €1000,00 tot €2175,00. De definitieve prijzen hangen af van allemaal onderdelen. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Variabele keuzes die de totaalprijs bepalen: het soort verwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de afwerkvloer die je kiest. In de tabel hieronder tref je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Waardhuizen (update maandag, 20 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €725€765 – €800
20 m2€925 – €1200€1000 – €1575
45 m2€2225 – €2900€2675 – €3275
65 m2€3700 – €4400€4150 – €4875
90 m2 +€5175 – €5800€5625 – €6500
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, verdeler, noppenplaten, tackerplaten, pompschakelaar, wapening, draadmatten en arbeidskosten (provincie Noord-Brabant).

De beste soorten vloerbedekking

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het meeste efficiënt. Tip: bepaalde afwerkvloeren werken minder goed. Het gaat bijvoorbeeld om massief houten vloeren of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of plaatselijke leverancier. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer past bij jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het schema hierna bekijk je stapsgewijs praktische info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Waardhuizen? In het schema hieronder check je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Woudrichem, Uitwijk en Rijswijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Altena is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentealtena.nl). Voor duurzame maatregelen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Waardhuizen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.250 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) oplopend tot €6.550 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijs kom tot stand door het soort systeem (warm water of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het precieze rendement komt tot stand door het soort model, de afwerking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een grondig geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Dankzij gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Waardhuizen, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als handigste optie kan je vloerverwarming leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Let op: dit kan zorgen voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Hierbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4287.

Plaats een reactie