Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Uitwijk vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Uitwijk? Dit is een vorm van centrale verwarming die direct onder de vloer ligt. Je energierekening daalt, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Dankzij onze specialisten bekijk je alles over de huidige keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct aan de slag? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Uitwijk!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-uitwijk-4288

Vloerverwarming laten leggen in Uitwijk

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een hele mooie klus. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen zin in gedoe? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een deskundige. Zo weet je zeker dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan in het volgende gedeelte omlijnen we in 5 korte onderdelen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Woning specificeren

  Beschrijf alle kamers van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de berging / schuur, keuken, toilet, slaapkamer, woonkamer, gang. Wanneer omhanden kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een soort verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Vaak gekozen types zijn een systeem op basis van water of een deels elektrische oplossing. In diverse huizen kan een infrarood systeem ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vul in wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn een cement dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als vinyl, tapijt, tegels, laminaat, parket, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dat een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Zo kunnen aangesloten installatiebedrijven in Uitwijk eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Denk dan aan je woonadres, e-mail en jouw 06-nummer. Via de computer of telefoon sturen wij 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Altena en omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van professionele vloerverwarming vakmannen regio Uitwijk

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw ideale systeem komt tot stand door hoe je jouw woning wilt verwarmen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het soort ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de kostenindicatie. In het onderstaande blok lees je aanvullende uitleg over de diverse soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze aanpak wint aan terrein in Nederland. Vooral bij verbouwklussen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in op maat gemaakte isolatieplaten & noppenplaten. Hierover kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Pluspunten daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Uitwijk.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, AWB, ATAG, Bosch, Nefit, Vaillant.

Natbouw vloeren verwarmen

Als je kiest voor natbouw, dan worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Het verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een meer solide vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: e-Heat, Warmup, Therminon, Technea, Danfoss, Magnum.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Uitwijk

Elektrische verwarming in de vloer wordt volledig door stroom gedreven. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en vloerverwarmingsfolie zijn het overwegen waard. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers waar niet in geleefd wordt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Uitwijk

Als je kiest voor infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De leidingen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Uitwijk.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw plek op een goedkope verwarmen behaaglijk maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

De kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Uitwijk liggen rond de €1300,00 – €2400,00. De definitieve prijzen zijn afhankelijk van meerdere werkzaamheden. Allereerst maakt het nogal uit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Alternatieve keuzemogelijkheden die effect hebben op de kosten zijn: het type verwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, de legwijze en de toplaag (vloerbedekking). In onderstaande weergave krijg je inzicht in de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Uitwijk (update donderdag, 13 juni 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €735€760 – €810
25 m2€875 – €1250€1125 – €1475
40 m2€2300 – €2850€2625 – €3325
60 – 65 m2€3775 – €4375€4200 – €4825
80 – 85 m2€5175 – €5750€5650 – €6300
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, pompschakelaar, thermostaat, wapening, draadmatten, noppenplaten, verdeler en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Op dit moment is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton geven de beste prestaties. Notitie: sommige vloertypes kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We hebben het dan over o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt dit ook navragen bij een expert of winkel. Zij vertellen je graag wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Onderstaand lees je een toelichting / praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Vind een installatiebedrijf

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Uitwijk? Onderstaand tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Indien beschikbaar kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Almkerk, Zierikzee en Woudrichem.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Altena bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentealtena.nl). Voor hernieuwbare oplossingen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Uitwijk?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €775 voor 10 tot 20 m2 tot om en nabij de €5.350 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De verwachte prijs is afhankelijk van de geselecteerde installatie (traditioneel vs. elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 16 jaar. Het precieze rendement komt tot stand door het gewenste systeem, de afwerking en de totale thermische schil van het huis. In ideaal geïsoleerde panden zal het rendement effect snel naar voren komen. Door te kiezen voor dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Uitwijk, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is geen probleem. Er zijn grofweg 2 keuzes. Om te beginnen kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Het gevolg is wel een vloer die wat omhoog komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Hierbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4288.

Plaats een reactie