Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Drongelen vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Drongelen? Vloerverwarming betreft een een lage temperatuur verwarmingssysteem dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl ontdek je veel info over de verschillende keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Heb je interesse? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Drongelen!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-drongelen-4267

Vloerverwarming laten leggen in Drongelen

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet zo ingewikkeld. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. Op die manier heb je de zekerheid dat het systeem correct wordt aangesloten. In het onderstaande stappenplan verhelderen we stap-voor-stap waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Specificeer het aantal vierkante meters en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Geschikt zijn de toilet, keuken, woonkamer, badkamer, berging / schuur, gang. Optioneel is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen producten zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In diverse huizen is een infrarood product ook een optie.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn een basis dekvloer of vloerbedekking zoals laminaat, linoleum, tapijt, PVC, parket, tegels. Installateurs willen ook graag weten wat de actuele situatie is qua ondervloer. Je kunt kiezen voor bijv. beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Hiermee kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Drongelen alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vul jouw gegevens in. Deel persoonlijke informatie als je woonadres, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via internet (mail) krijg je kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Altena en de nabije omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van ervaren vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Drongelen

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt komt tot stand door diverse aspecten: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Andere belangrijke zaken zijn het soort ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de kostenindicatie. In de lijst hierna bekijk je meer over de te overwegen installaties en hun voordelen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit model wordt steeds meer omarmd door aannemers. We zien het met name als er beperkte budgetten zijn en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in innovatieve isolatieplaten en noppenplaten. Hierbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. Dit geeft een lagere keteltemperatuur en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Drongelen.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Nefit, Remeha, ATAG, Vaillant.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit resulteert in een extra sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, Technea, Magnum, Warmup, e-Heat.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Drongelen

Het elektrische systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een kunststof folie zijn de meest populaire toepassingen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische toepassingen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers waar niet in geleefd wordt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Drongelen

Als je kiest voor infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Dunne verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De leidingen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd erg kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Drongelen.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw plek op een voordelige manier warm houden

Altijd een behaaglijk warme woning?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Drongelen schommelen tussen de €1125,00 tot €2425,00. De precieze kosten komen tot stand door diverse factoren. Om te beginnen worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve keuzes die effect hebben op de kosten zijn: het soort installatie, de kamers die je wilt verwarmen, de legwijze en de mate van afwerking. In de lijst hierna bieden we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Drongelen (update donderdag, 23 mei 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€695 – €735€755 – €800
20 m2€900 – €1200€1075 – €1525
40 – 45 m2€2225 – €2900€2550 – €3375
60 – 65 m2€3800 – €4450€4150 – €4900
85 m2 +€5225 – €5750€5625 – €6250
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, thermostaat, noppenplaten, wapening, pompschakelaar, tackerplaten, verdeler en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Brabant).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Eigenlijk kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het meeste efficiënt. Tip: diverse afwerkvloeren werken minder goed. Dit zijn bijvoorbeeld een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de volgende weergave verstrekken we kort en bondig de eigenschappen van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Drongelen? In het schema hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Genderen, Meeuwen en Veen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Altena kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentealtena.nl). Voor hernieuwbare installaties zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Via een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Drongelen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €975 voor 10 tot 20 m2 tot wel €5.950 voor 100 m2. De verwachte prijs wordt beïnvloed door het geselecteerde systeem (traditioneel vs. elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het specifieke rendement heeft te maken met het geselecteerde systeem, de vloerbedekking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een goed geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Drongelen, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is absoluut mogelijk. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als snelste optie kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de huidige dekvloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Hierbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de slangen doorheen lopen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4267.

Plaats een reactie