Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Amstenrade vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Amstenrade? Vloerverwarming betreft een verwarmingstype die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit portaal bekijk je bruikbare informatie over de veel gekozen typen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij direct besparen? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Amstenrade!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-amstenrade-6436

Vloerverwarming laten leggen in Amstenrade

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren een hele mooie klus. Heb je twee linker handen, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een professional. Zodoende heb je garantie dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we in 5 korte stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Samenvatting van jouw huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat de totale aantal m2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Geschikt zijn de berging / schuur, gang, woonkamer, toilet, keuken, slaapkamer. Indien aanwezig geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Maak een keuze voor het soort installatie. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare modellen zijn een warm-water installatie of een verwarming op basis van stroom. Doorgaans is een infrarood product ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn een basis dekvloer of misschien vloerbedekking zoals parket, PVC, linoleum, tegels, tapijt, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dit een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Plannen in de agenda

  Deel je wensen wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Zodoende kunnen de installatiebedrijven in Amstenrade op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als het adres van de woning, jouw e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de mail delen wij offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Beekdaelen en omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van beschikbare vloerverwarming vakmannen omgeving Amstenrade

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat voor jou het beste werkt heeft te maken met hoe je jouw woning wilt verwarmen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een renovatieklus? Wat ook van invloed is: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de huidige isolatiewaarden en de maximale kosten. In het onderstaande blok vertellen we meer uitleg over de beschikbare keuzes en hun pluspunten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze manier wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Vooral als het weinig mag kosten en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in losse noppenplaten of isolatieplaten. Hierover wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een korte opwarmingstijd en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Amstenrade.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Minder risico op barsten.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, Nefit, Intergas, ATAG, Remeha.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In het geval van natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Het effect daarvan is een extra sterke vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, WTH, Technea, e-Heat, Danfoss.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Amstenrade

Een elektrische installatie werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn enkele populaire mogelijkheden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische producten worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Laat vloerverwarming infrezen in Amstenrade

Als je gaat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. De verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slakkenhuizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Amstenrade.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw ruimtes op een voordelige manier op temperatuur brengen

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Amstenrade komen uit tussen de €925,00 tot €2200,00. De exacte kosten zijn natuurlijk afhankelijk van veel onderdelen. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Belangrijke aspecten die effect hebben op de kosten zijn: het type verwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, de legwijze en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende blok delen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Amstenrade (update dinsdag, 23 juli 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €740€775 – €805
20 m2€925 – €1350€1050 – €1625
40 m2€2200 – €2900€2500 – €3400
65 m2€3800 – €4400€4150 – €4850
85 – 90 m2€5100 – €5800€5525 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, pompschakelaar, draadmatten, thermostaat, verdeler, tackerplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Limburg).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het meeste efficiënt. Belangrijk: diverse constructies werken minder goed. We hebben het dan over o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of showroom. Zij weten exact welke afwerkvloer matcht met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Onderstaand check je overzichtelijk extra informatie over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Amstenrade? Hieronder delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Schinnen, Oirsbeek en Wijnandsrade.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Beekdaelen is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.beekdaelen.nl). Voor verduurzaming energiebronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Amstenrade?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.225 voor 10-15 m2 tot wel €6.550 voor 100 m2. De verwachte prijs hangt sterk af van het gekozen product (warm water systeem of met stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement heeft te maken met het type model, de afwerking en tevens de algehele isolatie in de woning. In ideaal geïsoleerde panden werkt het systeem een stuk effectiever. Mede door (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Amstenrade, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen zien we steeds meer. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als snelste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de huidige dekvloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In dat geval worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6436.

Plaats een reactie