Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Meeuwen vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Meeuwen? Vloerverwarming betreft een populaire manier van verwarmen die direct onder de vloer ligt. Je bespaart flink op de energierekening, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via dit portaal lees je veel info over de verschillende typen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Meeuwen!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-meeuwen-4268

Vloerverwarming laten leggen in Meeuwen

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is een vloerverwarming aansluiten iets waar je veel geld kunt besparen. Ben je niet handig, of bespaar je liever wat tijd en stress? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. Met een professional heb je garantie dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is delen we in vijf stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat de totale aantal m2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de keuken, woonkamer, badkamer, gang, toilet, slaapkamer. Wanneer omhanden is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over het type systeem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest bekende installaties zijn een warm-water installatie of een deels elektrische oplossing. In specifieke gevallen is een infrarood installatie ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan een basis dekvloer of vloerafwerking als vinyl, tegels, linoleum, tapijt, laminaat, PVC. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dat een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of juist later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de installatiebedrijven in Meeuwen alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Er wordt gevraagd naar postcode, straatnaam en huisnummer, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Middels een email of brief krijg je kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Altena en omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van bekende vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Meeuwen

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is heeft te maken met diverse aspecten: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? De keuze wordt ook beïnvloed door type ondervloer (beton, hout of steen), de kwaliteit van de ondervloer, verwarmingsbron en de kostenindicatie. Hieronder delen we informatie over de beschikbare keuzes en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze werkwijze kan zeer interessant zijn. Met name als de budgetten summier zijn en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden gelegd in op maat gemaakte noppenplaten & isolatieplaten. Hierover kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste pluspunten zijn een korte opwarmingstijd en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Meeuwen.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Relatief snel te leggen.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Intergas, Remeha, Vaillant, ATAG, AWB.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In het geval van natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een meer solide vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Danfoss, Warmup, Technea, e-Heat, Therminon, WTH.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Meeuwen

De elektrische variant heeft stroom als warmtebron. Er zijn verschillende soorten. Stroomkabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen worden het meest toegepast. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Meeuwen

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slangen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Meeuwen.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw huis op een milieuvriendelijke wijze warm maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Meeuwen liggen tussen de €1000,00 tot €2150,00. De exacte kosten zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende facetten. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Alternatieve zaken die de prijzen bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende tabel bieden we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Meeuwen (update zondag, 21 april 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €720€765 – €805
25 m2€925 – €1275€975 – €1550
45 – 50 m2€2200 – €2850€2700 – €3350
60 – 65 m2€3775 – €4475€4125 – €4725
85 – 90 m2€5250 – €5700€5700 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, verdeler, tackerplaten, pompschakelaar, noppenplaten, draadmatten en arbeid (provincie Noord-Brabant).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Sinds enkele jaren is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Natuursteen en tegels werken het meeste efficiënt. Tip: meerdere vloertypes hebben een te sterk isolerende werking. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een vakbedrijf of showroom. Zij weten exact afwerkvloer interessant is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het onderstaande schema check je overzichtelijk de kenmerken van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Meeuwen? In het gedeelte hieronder vind je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Soms kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Eethen, Babyloniënbroek en Genderen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Altena is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentealtena.nl). Voor milieuvriendelijkere energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Via een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Meeuwen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.050 voor 10 tot 20 m2 tot zo’n €5.450 voor 100 m2. De prijsindicatie is afhankelijk van de gekozen installatie (watergedragen of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het exacte rendement hangt af van het gekozen model, de afwerking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een grondig geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Meeuwen, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is absoluut mogelijk. Je hebt twee mogelijkheden. Als handigste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de huidige (houten) vloer. Let op: dit kan zorgen voor een stukje extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze methode moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4268.

Plaats een reactie