Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Beemte Broekland vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Beemte Broekland? Vloerverwarming wil zeggen een een lage temperatuur verwarmingssysteem die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook goed voor het milieu. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via dit portaal lees je praktische informatie over de actuele typen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil jij meteen beginnen? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Beemte Broekland!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-beemte-broekland-7323

Vloerverwarming laten leggen in Beemte Broekland

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren niet heel complex. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen tijd? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. Door het inschakelen van een vakman ben je er zeker van dat het totale systeem goed wordt getest. In het bijgaande stappenplan vertellen we je stapsgewijs wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Woning specificeren

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Mogelijkheden zijn de woonkamer, gang, slaapkamer, keuken, badkamer, berging / schuur. In veel gevallen kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het type installatie. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel toegepaste keuzes zijn een traditionele watergedragen oplossing of een deels elektrische oplossing. In diverse huizen zijn infrarood matten onder de vloer ook een optie.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn een nieuwe dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals laminaat, parket, tapijt, tegels, PVC, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondergrond is. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoerdatum

  Deel je wensen wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of wellicht aan het einde van het jaar. Op die manier kunnen de installatiebedrijven in Beemte Broekland eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Verstrek actuele details als adresgegevens, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Middels een email of brief sturen we offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Apeldoorn en de omliggende gemeente. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van ervaren vloerverwarming installateurs omgeving Beemte Broekland

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is wordt bepaald door allerlei thema’s: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook effect heeft op het advies is het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de kwaliteit van de ondervloer, de mate van isolatie en budget. In het volgende schema vind je informatie over de meest populaire soorten en hun voordelen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze werkwijze wint aan terrein in Nederland. In situaties als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in losse isolatieplaten en noppenplaten. Hierbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een gunstige opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Beemte Broekland.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, AWB, Intergas, Bosch, Vaillant, Nefit.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit zorgt voor een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: e-Heat, Warmup, WTH, Magnum, Technea, Therminon.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Beemte Broekland

Een elektrische vloerverwarming werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Vloerverwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn hiervan enkele voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische producten zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Vloerverwarming infrezen in Beemte Broekland

Als je kiest voor infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De leidingen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat de vloer snel warm wordt en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Beemte Broekland.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw kamer op een slimme wijze verwarmen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Beemte Broekland liggen op gemiddeld €1275,00 – €2200,00. De exacte kosten worden berekend a.d.h.v. allerlei zaken. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante onderdelen die de tarieven beïnvloeden: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de kamer, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de toplaag (vloerbedekking). In onderstaande weergave delen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Beemte Broekland (update zondag, 14 juli 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €720€765 – €785
20 – 25 m2€925 – €1350€975 – €1475
50 m2€2250 – €2850€2600 – €3400
60 m2€3725 – €4450€4025 – €4750
80 m2 +€5125 – €5650€5550 – €6250
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, thermostaat, draadmatten, wapening, pompschakelaar, verdeler, tackerplaten en uurloon (provincie Gelderland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Vandaag de dag is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het meeste efficiënt. Disclaimer: diverse soorten zijn minder handig om te kiezen. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of een dikke houten vloer. Laat je vooraf informeren door een professional of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het blok hierna delen we in het kort aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Beemte Broekland? Hieronder vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij jou op weg helpen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of klik door voor installateurs in Haarlo, Ugchelen en Borculo.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Apeldoorn heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.apeldoorn.nl). Voor verduurzaming energiesystemen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Beemte Broekland?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.200 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €5.700 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijs is afhankelijk van het gewenste systeem (elektrisch of traditioneel), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van het gekozen systeem, de toplaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een juist geïsoleerde ruimte kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Beemte Broekland, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een optie. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als makkelijkste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Let op: dit kan zorgen voor een stukje extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Daarbij maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen precies in passen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7317, 7323, 7341.

Plaats een reactie