Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Rijswijk vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Rijswijk? Vloerverwarming betreft een ingebouwde warmtebron die zich vlak onder de vloer bevindt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via dit portaal check je nuttige informatie over de verschillende keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct aan de slag? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Rijswijk!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-rijswijk-4284

Vloerverwarming laten leggen in Rijswijk

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen best goed te doen. Heb je twee linker handen, of komt het niet gelegen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een specialist. Zodoende mag je erop vertrouwen dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verhelderen we in 5 korte onderdelen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Woning specificeren

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat de totale aantal m2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Kies voor bijvoorbeeld de berging / schuur, keuken, toilet, badkamer, slaapkamer, woonkamer. In veel gevallen kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies een soort verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veelvoorkomende modellen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een op elektriciteit werkend systeem. In veel situaties is een infrarood installatie ook het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit een betonvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tapijt, parket, laminaat, vinyl, linoleum, tegels. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Zoals een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Derhalve kunnen de installatiebedrijven in Rijswijk zien of het past in de planning.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Denk dan aan postcode en huisnummer, e-mail en telefoonnummer. Via mail of per post ontvang jij 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Altena en de nabije omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van goede vloerverwarming installatiebedrijven regio Rijswijk

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze heeft te maken met een aantal factoren: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of gaat het om een renovatieproject? Wat ook van invloed is: het soort ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. Hieronder bieden we meer informatie over de meest populaire soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit concept wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dat is vooral zo bij renovatiewerkzaamheden en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op losse isolatieplaten of noppenplaten. Daarbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste voordelen zijn een lagere keteltemperatuur en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Rijswijk.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, Nefit, Bosch, AWB, Intergas.

Nat vloerverwarmingssysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit type verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door de temperatuurwisseling is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit zorgt voor een bestendige en sterke vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, Technea, Therminon, Danfoss, Warmup.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Rijswijk

Het elektrische systeem is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) komen we in de praktijk veel tegen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Rijswijk

Als je het systeem laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Unieke verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat de vloer snel warm wordt en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Rijswijk.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw appartement op een duurzame manier verwarmen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Rijswijk liggen tussen de €1000,00 – €2425,00. De definitieve prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van velerlei facetten. Ten eerste maakt het nogal uit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve onderdelen die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende tabel kan je aan de slag met de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Rijswijk (update zondag, 16 juni 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €720€755 – €800
20 m2€800 – €1350€1100 – €1625
40 m2€2300 – €2850€2650 – €3275
65 – 70 m2€3775 – €4400€4075 – €4800
90 m2 +€5225 – €5700€5575 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, noppenplaten, pompschakelaar, wapening, verdeler, draadmatten, thermostaat en arbeid (provincie Noord-Brabant).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Hedendaags werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels geven de beste prestaties. Disclaimer: sommige vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of vloerenverkoper. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het onderstaande schema verstrekken we overzichtelijk extra informatie over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Rijswijk? Op deze pagina vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Andel, Woudrichem en Hank.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Altena is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentealtena.nl). Voor milieuvriendelijke oplossingen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Rijswijk?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.125 voor 10-15 m2 tot wel €5.700 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief wordt bepaald door het type installatie (warm water systeem of met stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is afhankelijk van de gewenste installatie, de afwerkvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In ideaal geïsoleerde panden kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Rijswijk, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker een mogelijkheid. Er zijn 2 legwijzes: Als makkelijkste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Let op: dit kan zorgen voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een tweede manier is infrezen. Daarbij moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen precies in passen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4284.

Plaats een reactie