Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Giessen vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Giessen? Het is een watergedragen of elektrisch systeem die je onder je vloer aanbrengt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook beter voor het milieu. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bieden wij veel info over de hedendaagse segmenten binnen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Vandaag al een keuze maken? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Giessen!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-giessen-4283

Vloerverwarming laten leggen in Giessen

Wanneer je een beetje handig bent dan is de installatie van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. Zodoende heb je de zekerheid dat het systeem correct wordt aangesloten. In ons complete stappenplan adviseren we stapsgewijs welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Omschrijf het type woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Mogelijkheden zijn de woonkamer, gang, badkamer, slaapkamer, toilet, keuken. In veel gevallen kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De bekendste keuzes zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In woning met weinig oppervlakte is een infrarood oplossing ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Specificeer wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan alleen een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tegels, vinyl, laminaat, parket, PVC, tapijt. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Zoals beton, hout of steen.

 4. Plannen in de agenda

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Misschien moet het met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Giessen eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Er wordt gevraagd naar het adres van de woning, jouw privé mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de computer of telefoon ontvang jij gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Altena en omliggende plaatsen. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van beschikbare vloerverwarming experts omgeving Giessen

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem hangt af van jouw wensen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Gaat het om nieuwbouw of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Verder wordt er gekeken naar het type ondervloer hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, verwarmingsbron en de prijsindicatie. In het onderstaande blok check je aanvullende details over de te overwegen installaties en hun interessante aspecten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze werkwijze kan uitkomst bieden in veel situaties. Vooral als er op de kosten moeten worden gelet en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in maatwerk isolatieplaten & noppenplaten. Hierover komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste pluspunten zijn een eenvoudige installatie en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Giessen.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, AWB, Intergas, Nefit, ATAG, Vaillant.

Natbouw-systemen

Bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit biedt een extra sterke vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Therminon, Warmup, e-Heat, Magnum, WTH, Danfoss.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Giessen

De elektrische variant werkt 100% op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem zijn enkele bekende voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische producten worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Giessen

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Giessen.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw appartement op een innovatieve verwarmen verwarmen en koelen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Giessen komen uit tussen de €1025,00 tot €2450,00. Goede prijsindicaties komen tot stand door diverse aspecten. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Andere aspecten die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, hoe het gelegd wordt en de uiteindelijke vloerbedekking. In de lijst hierna tref je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Giessen (update donderdag, 13 juni 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€700 – €745€770 – €805
20 – 25 m2€850 – €1275€950 – €1625
45 – 50 m2€2300 – €2900€2500 – €3325
60 – 65 m2€3750 – €4425€4100 – €4900
80 – 85 m2€5250 – €5800€5500 – €6275
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, pompschakelaar, tackerplaten, wapening, verdeler, draadmatten plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Hedendaags werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn het best te combineren. Let op: bepaalde vloertypes kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We hebben het dan over o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Laat je vooraf informeren door een professional of vloerenwinkel. Zij vertellen dan welke afwerkvloer geschikt is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het onderstaande schema lees je kort en bondig meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Vind een installatiebedrijf

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Giessen? In het schema hieronder bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Hank, Rijswijk en Dussen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Altena krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentealtena.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Giessen?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €825 voor 10 tot 20 m2 tot gemiddeld €5.850 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie wordt bepaald door de gewenste installatie (elektrisch of watergedragen), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 15 jaar. Het exacte rendement komt tot stand door het gewenste systeem, de dekvloer maar ook de leeftijd van de woning. In een grondig geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Dankzij dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Giessen, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker een mogelijkheid. Je hebt twee mogelijkheden. Als goedkoopste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Het gevolg is wel een stukje extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In die situatie zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4283.

Plaats een reactie