Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Veen vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Veen? Dit is een laag temperatuur verwarmingssysteem die zich vlak onder de vloer bevindt. Je betaalt lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl check je handige informatie over de veel gekozen keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Veen!

Populaire voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-veen-4264

Vloerverwarming laten leggen in Veen

Als je technisch onderlegd bent dan is een vloerverwarming aansluiten niet al te moeilijk. Heb je geen technische kennis, of komt het niet gelegen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een specialist. Zo weet je zeker dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan hieronder vertellen we je kort maar krachtig wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Omschrijf het type woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de keuken, berging / schuur, toilet, badkamer, gang, slaapkamer. Wanneer omhanden is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over het type installatie. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen soorten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een volledig elektrische installatie. In veel situaties zijn infrarood matten onder de vloer zeker ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan een betonvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als parket, linoleum, vinyl, tegels, tapijt, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dit een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Daardoor kunnen aangesloten installatiebedrijven in Veen eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Zoals jouw adres, jouw e-mailadres en jouw 06-nummer. Via de mail krijg je offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Altena en de omliggende gemeente. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van erkende vloerverwarming installateurs nabij Veen

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw keuze is mede afhankelijk van velerlei variabelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of gaat het om een renovatieproject? Andere belangrijke aspecten zijn: het type ondervloer de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In de lijst hierna lees je details over de te overwegen installaties en hun interessante aspecten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit concept wint aan terrein in Nederland. Dit is met name interessant bij verbouwingen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in slimme isolatieplaten & noppenplaten. Hierbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Met deze oplossing kan je rekenen op minder risico op barsten in de vloer en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Veen.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Remeha, Bosch, ATAG, AWB, Vaillant.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij de natbouw variant wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit geeft een stabielere ondervloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Technea, Danfoss, Therminon, Magnum, WTH, Warmup0Veen

  Een elektrisch systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Losse kabels, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele bekende voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische modellen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is zeer interessant voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

  • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
  • Een korte reactietijd.
  • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Veen

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De kokers bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat de vloer snel warm wordt en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Veen.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw woning op een innovatieve manier warm houden

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Veen kost globaal gezien tussen de €1100,00 – €2125,00. De geldende tarieven zijn afhankelijk van veel zaken. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Andere keuzemogelijkheden die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort afwerkvloer. In de lijst hierna tref je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Veen (update vrijdag, 14 juni 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€715 – €745€755 – €795
20 m2€875 – €1225€1050 – €1450
45 m2€2300 – €2850€2550 – €3350
65 m2€3825 – €4350€4125 – €4875
80 m2 +€5250 – €5650€5525 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, draadmatten, wapening, verdeler, thermostaat, tackerplaten, noppenplaten en arbeid (provincie Noord-Brabant).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Vandaag de dag kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels en steen werken het meeste efficiënt. Belangrijk: meerdere afwerkvloeren geven minder goede prestaties. Dit zijn bijvoorbeeld houten vloeren en tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakman of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hieronder bekijk je kort en bondig de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Veen? Hieronder vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Nieuwendijk, Genderen en Sleeuwijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Altena is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentealtena.nl). Voor milieuvriendelijke producten zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Via een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Veen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.075 voor 15 m2 tot zo’n €6.500 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijs wordt bepaald door het gewenste systeem (warm water of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 8 – 15 jaar. Het unieke rendement heeft te maken met het type systeem, de dekvloer en de totale thermische schil van het huis. In perfect geïsoleerde kamers kan je pas echt goed het verschil merken. Middels dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Veen, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker haalbaar. Er zijn grofweg 2 keuzes. Allereerst kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Een minpunt van deze aanpak is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Bij deze methode moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de slangen doorheen lopen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4264.

Plaats een reactie