Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wijk en Aalburg vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Wijk en Aalburg? Het gaat om een populaire vorm van huisverwarming die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook gunstig voor het klimaat. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl verstrekken we veel info over de huidige typen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct aan de slag? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Wijk en Aalburg!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-wijk-en-aalburg-4261

Vloerverwarming laten leggen in Wijk en Aalburg

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Is dit allemaal nieuw, of wil je het niet zelf doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een professional. Door het een deskundige te laten doen heb je garantie dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan hieronder adviseren we stapsgewijs welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Zoals de keuken, woonkamer, berging / schuur, gang, badkamer, toilet. Mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende systemen zijn een watergedragen of een installatie op stroom. In specifieke gevallen is een infrarood oplossing absoluut het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Specificeer wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan een standaard dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals parket, tegels, laminaat, linoleum, tapijt, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondervloer is. Zoals een zandcementvloer of hout.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Zo kunnen de regionale installatiebedrijven in Wijk en Aalburg vooraf kijken of er plek is.

 5. Offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Verstrek actuele details als postcode, straatnaam en huisnummer, jouw privé mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Per mail sturen we kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Altena en de omliggende regio. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van gespecialiseerde vloerverwarming specialisten omgeving Wijk en Aalburg

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw keuze wordt bepaald door verschillende onderdelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Gaat het om nieuwbouw of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke aspecten zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de maximale kosten. In het onderstaande blok vind je meer details over de veel gebruikte modellen en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze toepassing wordt steeds meer omarmd door aannemers. Met name als er op de kosten moeten worden gelet en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in voorgevormde isolatieplaten of noppenplaten. Daarop wordt meteen de vloer gelegd. Pluspunten daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Wijk en Aalburg.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Vaillant, ATAG, Bosch, Intergas, AWB.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In het geval van natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Deze categorie verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Het effect daarvan is extra stevigheid en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Danfoss, Magnum, WTH, Technea, Warmup, e-Heat.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Wijk en Aalburg

De elektrische variant werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Vloerverwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele bekende voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische toepassingen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Wijk en Aalburg

Wanneer je alles laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd erg kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Wijk en Aalburg.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Goedkope oplossing.

Jouw appartement op een goedkope manier opstoken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Wijk en Aalburg liggen tussen de €1225,00 tot €2050,00. De precieze kosten worden berekend a.d.h.v. verschillende werkzaamheden. Aanvankelijk is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke zaken die prijsbepalend zijn: het soort verwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de mate van afwerking. In de volgende weergave vergelijk je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wijk en Aalburg (update zaterdag, 15 juni 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€715 – €730€775 – €810
25 m2€950 – €1350€1075 – €1475
45 m2€2350 – €2900€2550 – €3300
60 – 70 m2€3775 – €4450€4100 – €4775
85 m2 +€5100 – €5700€5600 – €6450
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, thermostaat, pompschakelaar, draadmatten, noppenplaten, verdeler en arbeid (provincie Noord-Brabant).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Tegenwoordig kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het beste samen. Disclaimer: sommige afwerkvloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Dit zijn bijvoorbeeld een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of vloerenwinkel. Zij vertellen je graag wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hierna delen we een toelichting / de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven uit de buurt

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wijk en Aalburg? In het schema hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Doorzoek ook installateurs in Sleeuwijk, Veen en Werkendam.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Altena kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentealtena.nl). Voor energiebesparende maatregelen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Wijk en Aalburg?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.450 voor 10-15 m2 tot wel €5.300 voor een woningoppervlak van 100 m2. De kostprijs wordt beïnvloed door het soort systeem (warm water of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 15 jaar. Het exacte rendement wordt bepaald door het soort systeem, de dekvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een grondig geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Door dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wijk en Aalburg, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen zien we steeds meer. Er zijn grofweg 2 keuzes. Ten eerste kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4260, 4261.

Plaats een reactie