Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oss vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Oss? Vloerverwarming is een zeer zuinig verwarmingssysteem die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Je houd meer ruimte over in je huis! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze site verstrekken we handige informatie over de diverse typen vloerverwarming en de kosten. Wil je direct doorgaan? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Oss!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-oss-5341

Vloerverwarming laten leggen in Oss

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren een hele mooie klus. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het gewoon even niet uit? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. Op die manier is er geen twijfel of alles naar behoren functioneert. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren in 5 korte onderdelen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Weergave van de woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de slaapkamer, keuken, woonkamer, badkamer, berging / schuur, gang. Ook kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor het soort installatie. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel gekozen producten zijn een watergedragen installatie of een deels elektrische oplossing. In specifieke gevallen is een systeem op basis van infraroodstraling zeker ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Verduidelijk wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om een normale dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. PVC, parket, linoleum, tapijt, tegels, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat voor ondervloer er is. Vaak is dat een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of binnen 3 maanden. Met deze details kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Oss op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Denk dan aan adresgegevens, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) bieden we 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Oss en de omliggende gemeente. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van ervaren vloerverwarming specialisten regio Oss

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat bij jouw situatie past komt tot stand door meerdere zaken: Hoe groot en hoe oud is het huis? Zoek je iets voor een nieuwe woning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Verder wordt er gekeken naar het soort ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de volgende bullets check je bruikbare informatie over de te overwegen installaties en hun interessante aspecten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze aanpak kan zeer interessant zijn. Met name bij renovatieprojecten en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in maatwerk noppenplaten en isolatieplaten. Hierbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Pluspunten daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Oss.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Minder risico op barsten.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, AWB, Remeha, Vaillant, ATAG.

Natbouw-systemen

Bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een degelijke vloerconstructie en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Therminon, Danfoss, Magnum, e-Heat, Technea, Warmup.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Oss

Een elektrische installatie is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) worden het meest toegepast. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische modellen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die minder gebruikt worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van vloerverwarming in Oss

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat de vloer snel warm wordt en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Oss.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw ruimtes op een goedkope manier warm houden

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Oss schommelen tussen de €1300,00 tot €2275,00. De geldende tarieven zijn natuurlijk afhankelijk van meerdere onderdelen. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Variabele keuzes die effect hebben op de kosten zijn: het type installatie, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort dekvloer. In de onderstaande tabel delen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oss (update woensdag, 22 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €725€750 – €780
25 m2€800 – €1275€1100 – €1650
50 m2€2350 – €2750€2600 – €3350
60 m2€3825 – €4475€4075 – €4800
80 – 85 m2€5100 – €5800€5725 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, thermostaat, noppenplaten, wapening, draadmatten, verdeler, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Groningen).

De beste soorten vloerbedekking

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn het best te combineren. Let op: bepaalde vloertypes hebben een te sterk isolerende werking. Denk dan bijvoorbeeld aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of vloerenwinkel. Zij kunnen aangeven wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hieronder check je kort en bondig extra informatie over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oss? Op deze pagina delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Groningen. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Doorzoek ook installateurs in Boxtel, Zaltbommel en Bernheze.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- & bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Oss krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.oss.nl). Voor groene producten zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Via een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Oss?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €950 voor 10 tot 20 m2 tot om en nabij de €6.250 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie is afhankelijk van het soort product (traditioneel vs. elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 16 jaar. Het specifieke rendement is mede afhankelijk van het type systeem, de afwerklaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een optimaal geïsoleerde woning kan een optimaal rendement worden behaald. Door (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oss, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als handigste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Het gevolg is wel extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Hierbij worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5340, 5341, 5342, 5343, 5344, 5345, 5346, 5347, 5348, 5349.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie