Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Macharen vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Macharen? Het is een type verwarming die direct onder de vloer ligt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook goed voor het milieu. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze website check je bruikbare informatie over de actuele segmenten binnen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij snel van start? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Macharen!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-macharen-5367

Vloerverwarming laten leggen in Macharen

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het niet gelegen? Jouw vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. Zo weet je gegarandeerd dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan dat hieronder te vinden is vertellen we je in 5 korte onderdelen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Omschrijf het type woning. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan woonkamer, berging / schuur, badkamer, gang, toilet, keuken. In veel gevallen kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Kies een soort verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Gangbare installaties zijn een watergedragen of een elektrisch systeem. In kleinere huisjes is een systeem op basis van infraroodstraling ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit een normale dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als parket, laminaat, linoleum, vinyl, tapijt, tegels. Het is ook goed om te vertellen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Je kunt kiezen voor bijv. beton, hout of steen.

 4. Plannen in de agenda

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Derhalve kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Macharen zien of het past in de planning.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer de gevraagde gegevens in. Zoals je woonadres, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de mail ontvang jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Oss en de omliggende gemeente. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming installateurs regio Macharen

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Jouw ideale systeem is onderhevig aan hoe je jouw woning wilt verwarmen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Andere belangrijke aspecten zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In het volgende schema lees je aanvullende uitleg over de diverse soorten en hun positieve kenmerken.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze werkwijze wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dat is vooral zo bij verbouwingen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in losse isolatieplaten & noppenplaten. Hierbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste pluspunten zijn minder kans op barsten en scheuren en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Macharen.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, Remeha, Nefit, AWB, Vaillant.

Nat vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Het verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit zorgt voor extra stevigheid en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: WTH, e-Heat, Therminon, Danfoss, Warmup, Magnum.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Macharen

De elektrische variant werkt 100% op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, vloerverwarmingsmatten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele bekende voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Macharen

Als je het systeem laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. De verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De kokers komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd erg kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Macharen.

 • Snelle en praktische methode.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Goedkope oplossing.

Jouw appartement op een innovatieve manier opstoken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Macharen liggen tussen de €975,00 tot €2050,00. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van verschillende onderdelen. Ten eerste maakt het nogal uit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Alternatieve keuzemogelijkheden die de prijzen bepalen: het soort systeem, de te verwarmen ruimte, de manier van leggen en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende blok krijg je inzicht in de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Macharen (update zondag, 14 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €725€760 – €780
20 m2€950 – €1250€1125 – €1625
40 m2€2325 – €2850€2625 – €3200
70 m2€3700 – €4375€4100 – €4900
80 – 85 m2€5250 – €5750€5500 – €6325
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, tackerplaten, thermostaat, verdeler, wapening, noppenplaten en arbeid (provincie Groningen).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels en steen vormen de beste combinatie. Disclaimer: enkele soorten werken minder goed. Dit zijn bijvoorbeeld vloer van hout met dikke planken of tapijt. Win informatie in bij een vakbedrijf of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het blok hierna bieden we overzichtelijk extra informatie over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Macharen? Onderstaand tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Groningen. Indien beschikbaar kunnen zij jou op weg helpen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of klik door voor installateurs in Escharen, Ravenstein en Grave.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Oss bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.oss.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Macharen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.050 voor 10-15 m2 tot wel €5.900 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs wordt berekend aan de hand van de geselecteerde installatie (warm water systeem of met stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 16 jaar. Het definitieve rendement is afhankelijk van het gewenste systeem, de vloerbedekking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een juist geïsoleerde ruimte zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Macharen, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen zien we steeds meer. Je hebt twee mogelijkheden. Als handigste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de vloer die er nu al ligt. Een nadeel van deze optie is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Daarbij worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5367.

Plaats een reactie