Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Groningen vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Groningen? Het is een een lage temperatuur verwarmingssysteem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook goed voor het milieu. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via onze experts vind je bruikbare informatie over de actuele typen vloerverwarming en de kosten. Wil jij meteen beginnen? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Groningen!

De voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.

Vloerverwarming laten leggen in Groningen

Als je zelf veel klust dan is het leggen van vloerverwarming niet heel complex. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een installateur. Door het een deskundige te laten doen is er geen twijfel of de installatie zonder problemen zal werken. In het bijgaande stappenplan delen we in 5 korte stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de badkamer, toilet, slaapkamer, gang, woonkamer, keuken. Optioneel kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een type verwarming. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende installaties zijn een watergedragen installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. In veel situaties zal een infrarood model zeker ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Specificeer wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld een oude dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. PVC, tegels, tapijt, parket, laminaat, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat voor ondervloer er is. Opties zijn o.a. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Daardoor kunnen de regionale installatiebedrijven in Groningen op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Er wordt gevraagd naar jouw adres, jouw mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de mail sturen wij offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Groningen en de omliggende gemeente. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van gespecialiseerde vloerverwarming specialisten nabij Groningen

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat aansluit bij jouw situatie wordt bepaald door meerdere zaken: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook van invloed is: het soort ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, de huidige isolatiewaarden en je beschikbare budget. In de volgende bullets lees je informatie over de te overwegen installaties en hun voordelen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze toepassing wordt steeds populairder. Vooral bij verbouwklussen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op speciale isolatieplaten & noppenplaten. Hierbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste pluspunten zijn een lagere keteltemperatuur en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Groningen.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, Nefit, Bosch, AWB, Remeha.

Natbouwsysteem

Bij de natbouw variant worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Het verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit geeft een meer solide vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Warmup, Technea, WTH, e-Heat, Danfoss, Magnum.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Groningen

Het elektrische systeem werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Het infrezen van verwarmingskabels, kant-en-klare matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele populaire mogelijkheden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische producten worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We zien het vaak terug in kamers die minder gebruikt worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Groningen

Als je kiest voor infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De pijpen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Groningen.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke manier warm houden

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Groningen komen uit tussen de €1000,00 – €1950,00. De precieze kosten zijn afhankelijk van verschillende aspecten. Ten eerste is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Andere onderdelen die prijsbepalend zijn: het type installatie, de kamers die je wilt verwarmen, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende schema kan je aan de slag met de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Groningen (update maandag, 20 mei 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€690 – €720€765 – €810
20 – 25 m2€950 – €1250€1125 – €1650
45 m2€2275 – €2800€2500 – €3200
60 m2€3750 – €4425€4075 – €4875
80 – 90 m2€5200 – €5675€5650 – €6450
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, tackerplaten, thermostaat, wapening, noppenplaten, verdeler, pompschakelaar, arbeid en BTW (Provincie Groningen).

De beste soorten vloerbedekking

Vandaag de dag werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels en steen werken het beste samen. Notitie: sommige vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. We hebben het dan over o.a. tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een professional of vloerenwinkel. Zij weten exact welke afwerkvloer past bij jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Onderstaand tref je een toelichting / meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.
Vergelijk monteurs in: Zuidplas, Oss, Westerkwartier, Stadskanaal, Westerwolde, Midden-Groningen, Veendam, Pekela, Oldambt, Groningen, Eemsdelta en Het Hogeland.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.