Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Lithoijen vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Lithoijen? Het is een ingebouwde warmtebron die in de vloer is ingebouwd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook goed voor het milieu. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze website check je veel info over de bekendste segmenten binnen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je op korte termijn actie? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Lithoijen!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-lithoijen-5396

Vloerverwarming laten leggen in Lithoijen

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het professioneel laten doen? Zo’n vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. Daardoor weet je gegarandeerd dat alle leidingen juist worden gelegd. In het bijgaande stappenplan verhelderen we stapsgewijs welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Weergave van de woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Mogelijkheden zijn de gang, woonkamer, keuken, toilet, slaapkamer, berging / schuur. Ook is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest bekende producten zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Voor sommige woningen is een infrarood product ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef door wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn alleen een dekvloer of vloerafwerking als parket, vinyl, PVC, laminaat, tapijt, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Het gaat vaak om een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Bijvoorbeeld met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Met deze details kunnen aangesloten installatiebedrijven in Lithoijen alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Het gaat om de locatie van je huis, jouw e-mailadres en jouw 06-nummer. Per mail krijg jij een prijsopgave van professionele vloerverwarming bedrijven in Oss en de omliggende regio. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van ervaren vloerverwarming installateurs nabij Lithoijen

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat bij jouw situatie past is onderhevig aan velerlei variabelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het soort ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de verwachte kostprijs. In onderstaande opsomming vertellen we informatie over de meest gekozen soorten en hun pluspunten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit model zien we steeds meer terug in de woningbouw. Vooral als er beperkte budgetten zijn en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in op maat gemaakte isolatieplaten & noppenplaten. Daarop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Pluspunten daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Lithoijen.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Relatief snel te leggen.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Bosch, Intergas, AWB, Remeha, Nefit.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een stabielere ondervloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, Technea, Magnum, WTH, Danfoss.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Lithoijen

Een elektrische installatie werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Elektrische kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele populaire mogelijkheden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische systemen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het wordt toegepast in ruimtes die je niet veel gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Lithoijen

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Lithoijen.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw woning op een innovatieve manier warm houden

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Lithoijen kost globaal gezien tussen de €1250,00 – €2375,00. De geldende tarieven worden gecalculeerd op basis van verschillende onderdelen. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Andere onderdelen die de tarieven beïnvloeden: het soort installatie, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort afwerkvloer. In de volgende weergave tref je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Lithoijen (update zondag, 14 april 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €725€775 – €795
25 m2€875 – €1275€975 – €1525
40 – 50 m2€2250 – €2750€2575 – €3350
60 m2€3750 – €4400€4075 – €4750
85 m2 +€5200 – €5750€5625 – €6475
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, thermostaat, verdeler, noppenplaten, draadmatten, tackerplaten, pompschakelaar en vergoeding voor de arbeid (provincie Groningen).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Vandaag de dag kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Gietvloer, beton en steen vormen de beste combinatie. Advies: diverse types werken minder goed. Dit gaat om o.a. tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij kunnen aangeven wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In de volgende weergave verstrekken we een toelichting / meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Lithoijen? In het onderstaande overzicht bekijk je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Groningen. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Oijen, Lith en Nuland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Oss kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.oss.nl). Voor duurzame producten zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Lithoijen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.425 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zeker €5.300 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het tarief kom tot stand door de gewenste installatie (watergedragen of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 16 jaar. Het exacte rendement komt tot stand door het soort systeem, de vloerbedekking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een goed geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Mede door vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Lithoijen, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als voordeligste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de huidige vloer. Houd hierbij rekening met een stukje extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. In dat geval zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waarin de leidingen komen te liggen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5396.

Plaats een reactie