Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Neerlangel vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Neerlangel? Vloerverwarming betreft een watergedragen of elektrisch systeem dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit portaal verstrekken we uitgebreide informatie over de hedendaagse soorten vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Heb je interesse? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Neerlangel!

Bekende voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-neerlangel-5355

Vloerverwarming laten leggen in Neerlangel

Als je technisch onderlegd bent dan is de installatie van vloerverwarming een prima uitdaging. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een expert. Met een professional weet je gegarandeerd dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je in vijf stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Omschrijf type woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Mogelijkheden zijn de berging / schuur, badkamer, gang, woonkamer, toilet, keuken. In veel gevallen kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Maak een keuze voor een van de beschikbare type verwarmingen. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare types zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit. In kleinere huisjes is een infrarood oplossing ook een optie.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef door wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om een oude dekvloer of vloerbedekking zoals vinyl, parket, tegels, laminaat, PVC, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Hiermee kunnen aangesloten installatiebedrijven in Neerlangel vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk vakmannen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Deel persoonlijke informatie als adresgegevens, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Op jouw mail krijg jij een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in Oss en de omliggende regio. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van de beste vloerverwarming installateurs nabij Neerlangel

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat voor jou het beste is heeft te maken met velerlei variabelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of een klushuis? Wat ook effect heeft op het advies is type ondervloer (beton, hout of steen), het gewicht dat de ondervloer aankan, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. In de lijst hierna tref je aanvullende uitleg over de relevante systemen en hun kosten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze theorie wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. We zien het met name bij renovatiewerkzaamheden en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden gelegd in aangepaste isolatieplaten & noppenplaten. Hierbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De positieve effecten hiervan zijn een eenvoudige installatie en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Neerlangel.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, ATAG, Remeha, Bosch, Intergas.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit geeft extra stevigheid en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: WTH, Therminon, e-Heat, Magnum, Warmup, Technea.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Neerlangel

Een volledig elektrisch product werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en vloerverwarmingsfolie zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Vloerverwarming infrezen in Neerlangel

Bij infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. De verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De buizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Neerlangel.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw woning op een innovatieve manier behaaglijk maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Neerlangel komen uit tussen de €950,00 tot €2200,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door verschillende onderdelen. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Relevante facetten die de totaalprijs bepalen: het type verwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende blok verstrekken we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Neerlangel (update vrijdag, 12 april 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijzen bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€700 – €730€775 – €810
20 m2€900 – €1250€975 – €1600
45 – 50 m2€2275 – €2800€2525 – €3400
70 m2€3825 – €4475€4125 – €4875
90 m2 +€5225 – €5775€5650 – €6250
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, noppenplaten, tackerplaten, verdeler, wapening, pompschakelaar, draadmatten en arbeid (provincie Groningen).

De beste soorten vloerbedekking

Eigenlijk kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels en steen vormen de beste combinatie. Advies: meerdere afwerkvloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Het gaat bijvoorbeeld om een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer past bij jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het onderstaande schema bieden we stapsgewijs de eigenschappen van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Vind een installatiebedrijf

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Neerlangel? In de tabel hieronder delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Groningen. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Dieden, Neerloon en Deursen-Dennenburg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- en bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Oss is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.oss.nl). Voor milieuvriendelijke verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Neerlangel?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.250 voor 15 m2 tot wel €5.550 voor een groter huis (100 m2). De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het soort systeem (elektrisch of watergedragen), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 16 jaar. Het uiteindelijke rendement komt tot stand door het geselecteerde model, de afwerklaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Neerlangel, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat we steeds meer zien. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als makkelijkste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een nadeel van deze optie is extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In dat geval moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen in komen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5355.

Plaats een reactie