Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Megen vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Megen? Het gaat om een comfortabele verwarming dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je betaalt lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Dankzij onze specialisten bieden wij alles over de diverse typen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Vandaag al een keuze maken? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Megen!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-megen-5366

Vloerverwarming laten leggen in Megen

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je twee linker handen, of wil je het niet zelf doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. Door die keuze heb je garantie dat alles naar behoren functioneert. In ons complete stappenplan specificeren in vijf stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Woning specificeren

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de toilet, gang, woonkamer, berging / schuur, badkamer, keuken. Vaak is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor een soort verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Vaak gekozen installaties zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op stroom. In veel situaties is een infrarood installatie een derde alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vul in wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld een cement dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, tegels, PVC, linoleum, vinyl, parket. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Het gaat vaak om een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Verbouwperiode

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Derhalve kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Megen alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. Denk dan aan adresgegevens, e-mail en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via mail of per post sturen we een prijsopgave van professionele vloerverwarming bedrijven in Oss en de nabije omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van beschikbare vloerverwarming specialisten omgeving Megen

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is is afhankelijk van meerdere zaken: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke zaken zijn type ondervloer (beton, hout of steen), het gewicht dat de ondervloer aankan, opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In de lijst hierna lees je handige informatie over de relevante systemen en hun interessante aspecten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze werkwijze wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dat is vooral zo bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in isolerende isolatieplaten of noppenplaten. Daarbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. De gevolgen daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Megen.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, Vaillant, Remeha, Intergas, AWB.

Nat vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Zo’n verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door de temperatuurwisseling is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een bestendige en sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, Danfoss, WTH, Therminon, Technea.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Megen

De elektrische variant wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn de meest populaire toepassingen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers waar niet in geleefd wordt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Vloerverwarming infrezen in Megen

Als je gaat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd erg kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Megen.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw appartement op een slimme manier warm houden

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Megen komen uit tussen de €1000,00 tot €2350,00. De geldende tarieven worden gecalculeerd op basis van meerdere aspecten. Aanvankelijk is de prijs sterk afhankelijk van of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve keuzemogelijkheden die de tarieven beïnvloeden: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, de legwijze en het soort dekvloer. In de lijst hierna vind je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Megen (update woensdag, 24 april 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€710 – €730€760 – €780
25 m2€800 – €1275€1050 – €1450
40 m2€2300 – €2850€2675 – €3375
60 – 65 m2€3775 – €4450€4000 – €4900
80 – 85 m2€5125 – €5775€5525 – €6350
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, draadmatten, verdeler, pompschakelaar, wapening, thermostaat, noppenplaten en arbeid (provincie Groningen).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen geven de beste prestaties. Belangrijk: bepaalde afwerkvloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit zijn bijvoorbeeld een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen dan wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het volgende blok lees je kort en bondig de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Megen? Onderstaand tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Groningen. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Grave, Macharen en Keent.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Oss ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.oss.nl). Voor milieuvriendelijke producten zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Megen?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €950 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot gemiddeld €6.000 voor een groter huis (100 m2). De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door de geselecteerde installatie (elektrisch of traditioneel), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is afhankelijk van het gekozen product, de afwerkvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een goed geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Door het toepassen van dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Megen, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als makkelijkste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Let op: dit kan zorgen voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. In die situatie worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5366.

Plaats een reactie