Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Herpen vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Herpen? Het is een watergedragen of elektrisch systeem die jouw vloer opwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. En het is ook erg hygiënisch en gezond. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via dit portaal delen we alles over de diverse typen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je direct aan de slag? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Herpen!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-herpen-5373

Vloerverwarming laten leggen in Herpen

Als je technisch onderlegd bent dan is de installatie van vloerverwarming best goed te doen. Heb je geen technische kennis, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een deskundige. Op die manier is er geen twijfel of alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In ons complete stappenplan omlijnen we in 5 korte onderdelen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Omschrijf type woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de toilet, gang, slaapkamer, woonkamer, berging / schuur, badkamer. Wanneer omhanden geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor het soort installatie. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veel toegepaste installaties zijn een traditionele watergedragen oplossing of een systeem dat werkt op elektriciteit. In kleinere huisjes is een infrarood product een derde alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef door wat er nu op de vloer ligt. Je kunt kiezen uit een oude dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als parket, vinyl, PVC, tegels, tapijt, laminaat. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor type ondervloer toegepast is. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit er spoed achter de aanvraag of tussen 3 – 6 maanden. Daardoor kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Herpen op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. In de basis gaat het om je woonadres, e-mail en jouw 06-nummer. Via mail of per post delen we offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Oss en omliggende plaatsen. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van beschikbare vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Herpen

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Het perfecte systeem heeft te maken met een aantal factoren: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? De keuze wordt ook beïnvloed door of het een houten of zandcementen ondervloer is, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de mate van isolatie en de hoogte van de investering. In de volgende bullets vind je meer details over de beschikbare keuzes en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze toepassing kan zeer interessant zijn. We zien het met name als het weinig mag kosten en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op innovatieve noppenplaten of isolatieplaten. Op dit systeem kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Alles bij elkaar geeft dit een lagere keteltemperatuur en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Herpen.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, Vaillant, Remeha, Bosch, Intergas.

Natbouwsysteem

Bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een bestendige en sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Magnum, Technea, WTH, Warmup, Therminon, Danfoss.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Herpen

Een elektrische vloerverwarming is een populaire manier van verwarmen met stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Losse kabels, vloerverwarmingsmatten en een kunststof folie zijn de meest populaire toepassingen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Laat vloerverwarming infrezen in Herpen

Als je het systeem laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De buizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Herpen.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw plek op een innovatieve manier verwarmen en koelen

Comfort, gemak en geld besparen?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Herpen liggen op gemiddeld €1200,00 – €2025,00. De precieze kosten worden berekend a.d.h.v. allemaal facetten. Om te beginnen is het doorslaggevend of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Andere keuzes die de prijs bepalen: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en wat je op de afwerkvloer legt. In de onderstaande tabel vind je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Herpen (update maandag, 27 mei 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€700 – €725€750 – €800
25 m2€800 – €1275€1025 – €1550
40 – 50 m2€2300 – €2825€2700 – €3400
60 m2€3750 – €4450€4075 – €4775
85 – 90 m2€5175 – €5750€5700 – €6350
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, pompschakelaar, draadmatten, wapening, thermostaat, tackerplaten, noppenplaten en arbeidskosten (provincie Groningen).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Sinds enkele jaren is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn een uitstekende match. Disclaimer: sommige soorten zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Je kunt dan denken aan massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een vakbedrijf of winkel. Zij vertellen dan welke afwerkvloer matcht met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het schema hierna bekijk je samengevat de eigenschappen van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Vind een installatiebedrijf

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Herpen? In de tabel hieronder delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Groningen. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Ravenstein, Schaijk en Macharen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Oss is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.oss.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee de ruimtes worden verwarmd kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Herpen?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.475 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) oplopend tot €5.950 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs wordt beïnvloed door de gewenste installatie (elektrisch of met warm water), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Het unieke rendement hangt af van het geselecteerde model, de ondervloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een professioneel geïsoleerd pand zal het rendement effect snel naar voren komen. Dankzij gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Herpen, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een optie. Er zijn 2 manieren: Als voordeligste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. In de praktijk krijg je wel te maken met een stukje extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Bij deze methode ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5373.

Plaats een reactie