Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Maren-Kessel vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Maren-Kessel? Vloerverwarming betreft een laag temperatuur verwarmingssysteem die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op dit portaal bieden wij uitgebreide informatie over de hedendaagse typen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct doorgaan? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Maren-Kessel!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-maren-kessel-5398

Vloerverwarming laten leggen in Maren-Kessel

Wanneer je een beetje handig bent dan is de installatie van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Is dit allemaal nieuw, of komt het gewoon even niet uit? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een deskundige. Met een professional weet je gegarandeerd dat alle leidingen juist worden gelegd. In het bijgaande stappenplan specificeren stap-voor-stap wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Omschrijf het type woning. Maak een schatting van het aantal M2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Selecteer bijvoorbeeld badkamer, berging / schuur, woonkamer, slaapkamer, keuken, gang. Indien mogelijk is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Geef je voorkeur door voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare installaties zijn een watergedragen systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. In specifieke gevallen is een infrarood installatie ook een serieuze keuze.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Specificeer wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan een basis dekvloer of vloerbedekking zoals laminaat, PVC, parket, tegels, tapijt, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat voor ondervloer er is. Vaak is dat een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de regionale installatiebedrijven in Maren-Kessel vooraf kijken of er plek is.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Verstrek actuele details als je woonadres, jouw mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via mail of per post sturen wij offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Oss en de nabije omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming installateurs nabij Maren-Kessel

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat aansluit bij jouw situatie hangt af van velerlei variabelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke aspecten zijn: het type ondervloer de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de mate van isolatie en je beschikbare budget. In het volgende schema delen we meer info over de beschikbare keuzes en hun interessante aspecten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze aanpak wint aan terrein in Nederland. In situaties als er op de kosten moeten worden gelet en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen plaatst men in op maat gemaakte isolatieplaten en noppenplaten. Daarop wordt de definitieve toplaag gelegd. De gevolgen daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Maren-Kessel.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Relatief snel te leggen.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, ATAG, Remeha, Bosch, Intergas.

Natbouw-verwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Het effect daarvan is meer stabiliteit en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, Therminon, Danfoss, WTH, Warmup.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Maren-Kessel

Een elektrisch model werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels, een slim mattensysteem of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele populaire mogelijkheden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische toepassingen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Een korte reactietijd.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Maren-Kessel

Als je het systeem laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De pijpen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat de opwarmtijd erg kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Maren-Kessel.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Goedkope oplossing.

Jouw appartement op een duurzame wijze verwarmen

Comfort, gemak en geld besparen?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Maren-Kessel variëren tussen de €1100,00 tot €2400,00. Goede prijsindicaties worden bepaald door meerdere onderdelen. Zo zijn er grote prijsverschillen of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Overige keuzes die invloed hebben op de prijs zijn: het type installatie, het woonoppervlak, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort afwerkvloer. In het volgende blok kan je aan de slag met de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Maren-Kessel (update zondag, 14 april 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €725€770 – €785
20 – 25 m2€850 – €1300€1000 – €1575
40 – 50 m2€2250 – €2825€2650 – €3225
65 m2€3725 – €4450€4075 – €4725
90 m2 +€5250 – €5775€5625 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, pompschakelaar, noppenplaten, thermostaat, tackerplaten, draadmatten, wapening en uurloon (provincie Groningen).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: enkele afwerkvloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of plaatselijke leverancier. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder lees je samengevat de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Maren-Kessel? In het onderstaande overzicht tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Groningen. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Lithoijen, Volkel en Teeffelen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Oss ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.oss.nl). Voor milieuvriendelijke oplossingen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Maren-Kessel?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.425 voor 10-15 m2 tot zeker €6.150 voor grotere klussen van 100 m2. De prijs wordt bepaald door de gewenste installatie (watergedragen of op basis van stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je huis duurzamer te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 15 jaar. Het unieke rendement is mede afhankelijk van het gewenste product, de vloerbedekking maar ook de leeftijd van de woning. In ideaal geïsoleerde panden kan een optimaal rendement worden behaald. Door te kiezen voor dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Maren-Kessel, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen zien we steeds meer. Je hebt twee mogelijkheden. Als makkelijkste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Dit zorgt wel voor extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Hierbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5397, 5398.

Plaats een reactie