Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Demen vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Demen? Dit is een watergedragen of elektrisch systeem dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze experts ontdek je nuttige informatie over de diverse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de kosten. Wil je direct doorgaan? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Demen!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-demen-5354

Vloerverwarming laten leggen in Demen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je twee linker handen, of heb je geen zin in gedoe? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een deskundige. Zo is er geen twijfel of alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte verhelderen we in vijf stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Woning specificeren

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat de totale aantal m2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de toilet, keuken, badkamer, gang, slaapkamer, berging / schuur. In veel gevallen geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het type systeem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Gangbare types zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In veel situaties zijn infrarood matten onder de vloer ook een serieuze keuze.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Omschrijf wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een normale dekvloer of vloerafwerking als linoleum, tapijt, laminaat, vinyl, parket, PVC. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor type ondervloer toegepast is. Bijvoorbeeld een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Op die manier kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Demen zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Er wordt gevraagd naar postcode, straatnaam en huisnummer, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Middels een email of brief sturen we een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Oss en omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van gespecialiseerde vloerverwarming specialisten omgeving Demen

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Het perfecte systeem is afhankelijk van allerlei thema’s: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Andere factoren zijn: het soort ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de mate van isolatie en de maximale kosten. In onderstaande opsomming delen we meer over de beschikbare keuzes en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit concept kan uitkomst bieden in veel situaties. Vooral bij renovatie klussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in slimme noppenplaten & isolatieplaten. Op deze platen kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De belangrijkste pluspunten zijn een eenvoudige installatie en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Demen.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Remeha, Intergas, Bosch, ATAG, Nefit.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Het effect daarvan is een extra sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Therminon, Danfoss, Warmup, Magnum, Technea, WTH.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Demen

Het elektrische systeem werkt op basis van stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Vloerverwarmingskabels, kant-en-klare matten en het elektrische foliesysteem worden het meest toegepast. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische toepassingen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Laat vloerverwarming infrezen in Demen

Als je kiest voor infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. De verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Demen.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw ruimtes op een milieuvriendelijke wijze verwarmen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Demen liggen op gemiddeld €1000,00 tot €2275,00. De definitieve prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van allerlei aspecten. Aanvankelijk is het doorslaggevend of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Belangrijke keuzes die prijsbepalend zijn: het type verwarmingssysteem, de oppervlakte, hoe het gelegd wordt en de mate van afwerking. In de lijst hierna delen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Demen (update zondag, 14 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€700 – €740€765 – €790
20 – 25 m2€900 – €1225€1100 – €1575
40 m2€2200 – €2850€2600 – €3200
60 – 65 m2€3750 – €4450€4175 – €4775
90 m2 +€5250 – €5675€5650 – €6500
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, pompschakelaar, thermostaat, verdeler, tackerplaten, wapening en uurloon (provincie Groningen).

De beste soorten vloerbedekking

Vandaag de dag kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn het best te combineren. Disclaimer: meerdere soorten hebben een te hoge thermische weerstand. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen dan afwerkvloer rijmt met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het schema hierna delen we samengevat praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Vind een installatiebedrijf

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Demen? Hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Groningen. Eventueel kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Deursen-Dennenburg, Neerlangel en Berghem.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Oss heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.oss.nl). Voor hernieuwbare installaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je het huis laat verwarmen is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Demen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.475 voor 10 tot 20 m2 tot zo’n €5.800 voor een groter huis (100 m2). Het definitieve tarief wordt bepaald door de gewenste installatie (warm water of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het precieze rendement komt tot stand door het soort product, de ondervloer en de totale thermische schil van het huis. In perfect geïsoleerde kamers zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Demen, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 manieren: Als eerste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Dit zorgt wel voor een stukje extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Bij deze aanpak worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5352, 5354.

Plaats een reactie