Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Keent vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Keent? Vloerverwarming wil zeggen een ingebouwde warmtebron die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze experts lees je uitgebreide informatie over de actuele keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct doorgaan? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Keent!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-keent-5359

Vloerverwarming laten leggen in Keent

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je twee linker handen, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een professional. Zo is er geen twijfel of de installatie foutloos en efficiënt werkt. In ons complete stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld woonkamer, gang, keuken, badkamer, berging / schuur, toilet. In veel gevallen kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het type systeem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Vaak gekozen producten zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit. Soms zijn infrarood matten onder de vloer ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om de oorspronkelijke dekvloer of vloerafwerking als vinyl, tegels, PVC, linoleum, parket, laminaat. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dat een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Op die manier kunnen de regionale installatiebedrijven in Keent zien of het past in de planning.

 5. Offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Er wordt gevraagd naar postcode en huisnummer, jouw e-mailadres en telefoonnummer. Middels een email of brief delen wij kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Oss en omliggende plaatsen. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van bekende vloerverwarming installateurs nabij Keent

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Jouw ideale systeem is afhankelijk van verschillende onderdelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een klushuis? Andere belangrijke zaken zijn het type ondervloer hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de mate van isolatie en de hoogte van de investering. In de volgende bullets tref je aanvullende uitleg over de meest gekozen soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie wordt steeds meer omarmd door aannemers. In situaties als de budgetten summier zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op innovatieve noppenplaten of isolatieplaten. Op dit systeem kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste pluspunten zijn een eenvoudige installatie en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Keent.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Vaillant, Nefit, Intergas, Remeha, AWB.

Natbouw-installatie

Bij de natbouw variant worden de buizen in het cement geplaatst. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit zorgt voor een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: e-Heat, Magnum, WTH, Technea, Therminon, Danfoss.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Keent

De elektrische variant werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn de meest populaire toepassingen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is een goede opties voor kamers die minder gebruikt worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming in Keent

Als je kiest voor infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Alle verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slangen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Keent.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw ruimtes op een innovatieve verwarmen behaaglijk maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Keent liggen tussen de €1250,00 tot €2025,00. De uiteindelijke kosten worden berekend a.d.h.v. velerlei facetten. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Relevante zaken die de totaalprijs bepalen: het type installatie, de kamers die je wilt verwarmen, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende tabel vergelijk je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Keent (update vrijdag, 12 april 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €740€750 – €800
20 m2€850 – €1300€1100 – €1650
40 – 45 m2€2225 – €2900€2575 – €3225
65 – 70 m2€3725 – €4400€4175 – €4900
85 – 90 m2€5150 – €5650€5750 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, noppenplaten, wapening, draadmatten, thermostaat, tackerplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Groningen).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Eigenlijk werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn een uitstekende match. Notitie: bepaalde constructies zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit zijn bijvoorbeeld dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt dit ook navragen bij een professional of winkel. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het schema hierna delen we overzichtelijk praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Keent? In de tabel hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Groningen. Indien beschikbaar kunnen zij jou op weg helpen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Bekijk ook installateurs in Neerloon, Grave en Neerlangel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Oss bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.oss.nl). Voor duurzame producten zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Keent?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €950 voor 10 tot 20 m2 tot zo’n €5.300 voor 100 m2. De prijs hangt sterk af van de gewenste installatie (elektrisch of traditioneel), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter deze afstand, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het unieke rendement komt tot stand door het soort systeem, de afwerklaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een goed geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Middels gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Keent, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een goede keuze. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als snelste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in komen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5359.

Plaats een reactie