Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Teeffelen vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Teeffelen? Vloerverwarming is een zeer zuinig verwarmingssysteem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Een totaal onzichtbaar systeem! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Dankzij onze specialisten delen we nuttige informatie over de diverse vloerverwarming categorieën en met welke kosten je rekening moet houden. Heb je interesse? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Teeffelen!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-teeffelen-5395

Vloerverwarming laten leggen in Teeffelen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren een hele mooie klus. Is dit allemaal nieuw, of bespaar je liever wat tijd en stress? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. Op die manier mag je erop vertrouwen dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte verhelderen we in 5 korte onderdelen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Omschrijf type woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Bijvoorbeeld slaapkamer, keuken, toilet, woonkamer, badkamer, gang. Mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over een soort verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De meest bekende soorten zijn een watergedragen installatie of een elektrisch systeem. Doorgaans is een systeem op basis van infraroodstraling ook een optie.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef aan wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld een betonvloer of vloerafwerking als vinyl, tapijt, PVC, laminaat, linoleum, tegels. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de huidige staat van de ondervloer is. Het gaat vaak om een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef aan wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Hiermee kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Teeffelen zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Het gaat om postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Per mail ontvang jij offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Oss en de omliggende regio. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van erkende vloerverwarming experts omgeving Teeffelen

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Jouw keuze heeft te maken met diverse aspecten: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat ook effect heeft op het advies is het type ondervloer de kwaliteit van de ondervloer, opbouwhoogte en de kostenindicatie. In het volgende schema vind je handige informatie over de meest populaire soorten en hun toepassingen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze werkwijze kan uitkomst bieden in veel situaties. Vooral bij renovatie klussen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen plaatst men in aangepaste noppenplaten & isolatieplaten. Op deze platen kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste pluspunten zijn minder risico op barsten in de vloer en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Teeffelen.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Intergas, Nefit, Remeha, Bosch, ATAG.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Bij de natbouw variant worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit zorgt voor extra stevigheid en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Danfoss, Magnum, Technea, Warmup, e-Heat, Therminon.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Teeffelen

De elektrische variant heeft stroom als warmtebron. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Vloerverwarmingskabels, kant-en-klare matten en een speciaal folie systeem zijn de meest populaire toepassingen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Teeffelen

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Teeffelen.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw huis op een innovatieve manier verwarmen en koelen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Teeffelen liggen rond de €1150,00 – €2425,00. De geldende tarieven hangen af van velerlei zaken. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Variabele zaken die effect hebben op de kosten zijn: het type systeem, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort afwerkvloer. In onderstaande weergave kan je aan de slag met de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Teeffelen (update vrijdag, 12 april 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €740€760 – €805
20 – 25 m2€825 – €1275€1100 – €1650
50 m2€2350 – €2825€2600 – €3325
60 m2€3700 – €4350€4200 – €4775
85 m2 +€5200 – €5775€5525 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, pompschakelaar, noppenplaten, verdeler, draadmatten, wapening, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Groningen).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Natuursteen en tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: enkele soorten geven minder goede prestaties. We hebben het dan over o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer past bij jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Hierna check je stapsgewijs extra informatie over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Teeffelen? Op deze pagina check je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Groningen. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Nuland, Lithoijen en Nistelrode.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Oss is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.oss.nl). Voor vergroenings installaties zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Teeffelen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.200 voor 15 m2 tot zo’n €5.050 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs wordt beïnvloed door het type systeem (watergedragen of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het unieke rendement hangt af van het geselecteerde model, de dekvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een optimaal geïsoleerde woning komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glassluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Teeffelen, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is geen probleem. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Ten eerste kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Het gevolg is wel een paar centimeter extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de slangen doorheen lopen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5395.

Plaats een reactie