Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Haren vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Haren? Vloerverwarming betreft een een lage temperatuur verwarmingssysteem die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit platform vind je praktische informatie over de beschikbare vloerverwarming categorieën en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Heb je interesse? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Haren!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-haren-5386

Vloerverwarming laten leggen in Haren

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming een prima uitdaging. Is dit allemaal nieuw, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een specialist. In dat geval heb je garantie dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan hieronder vertellen we je in vijf stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Omschrijf type woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan berging / schuur, badkamer, keuken, woonkamer, slaapkamer, toilet. Vaak kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een type verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel toegepaste producten zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In diverse huizen zal een infrarood model zeker ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een normale dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals linoleum, tegels, tapijt, parket, PVC, vinyl. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dat een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Plannen in de agenda

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Misschien moet het met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Met die informatie kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Haren zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Zoals postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de computer of telefoon sturen wij offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Oss en de nabije omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van ervaren vloerverwarming experts omgeving Haren

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw keuze is onderhevig aan velerlei variabelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Zoek je iets voor een nieuwe woning of gaat het om een renovatieproject? Waar je ook rekening mee moet houden: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de huidige isolatiewaarden en de prijsindicatie. In de volgende bullets vertellen we informatie over de te overwegen installaties en hun kosten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze manier wordt meer en meer toegepast. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwklussen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in maatwerk noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De belangrijkste pluspunten zijn minder risico op barsten in de vloer en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Haren.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, ATAG, Bosch, Nefit, Remeha, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Bij de natbouw variant wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een meer solide vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: WTH, e-Heat, Danfoss, Warmup, Magnum, Therminon.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Haren

Een elektrisch model heeft stroom als warmtebron. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Het infrezen van verwarmingskabels, kant-en-klare matten en een speciaal folie systeem zijn enkele bekende voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Haren

Als je kiest voor infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. De verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slangen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd erg kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Haren.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw huis op een innovatieve manier opstoken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Haren komen uit tussen de €1225,00 tot €2500,00. De precieze kosten worden gecalculeerd op basis van diverse aspecten. Allereerst maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Overige keuzes die de totaalprijs bepalen: het type verwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de toplaag (vloerbedekking). In onderstaande weergave vergelijk je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Haren (update dinsdag, 23 juli 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€710 – €745€765 – €810
20 m2€925 – €1250€1050 – €1475
40 – 50 m2€2275 – €2750€2550 – €3350
70 m2€3800 – €4375€4050 – €4700
80 – 85 m2€5100 – €5725€5600 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, noppenplaten, pompschakelaar, wapening, verdeler, thermostaat, draadmatten en uurloon (provincie Groningen).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het meeste efficiënt. Belangrijk: bepaalde constructies hebben een te sterk isolerende werking. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen dan wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het volgende blok verstrekken we samengevat de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Haren? In het onderstaande overzicht check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Groningen. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Vinkel, Geffen en Reek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Oss bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.oss.nl). Voor vergroenings installaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je jouw woning verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Haren?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €775 voor 10-15 m2 tot zo’n €5.950 voor 100 m2. De verwachte prijs hangt sterk af van de geselecteerde installatie (warm water of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 8 – 15 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van het type systeem, de afwerklaag en de totale thermische schil van het huis. In een professioneel geïsoleerd pand zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Mede door dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Haren, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een optie. Er zijn 2 legwijzes: Als makkelijkste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de huidige (houten) vloer. Een minpunt van deze aanpak is een stukje extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Als je daarvoor kiest zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waarin de leidingen komen te liggen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5368, 5386, 9750.

Plaats een reactie