Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Lith vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Lith? Vloerverwarming is een ingebouwde warmtebron die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je energierekening daalt, en het is ook goed voor het milieu. Je hebt geen last meer van koude voeten! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze pagina bieden wij uitgebreide informatie over de huidige soorten vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Vandaag al een keuze maken? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Lith!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-lith-5397

Vloerverwarming laten leggen in Lith

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen iets waar je veel geld kunt besparen. Ben je niet handig, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. Met die beslissing ben je er zeker van dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan hieronder adviseren we in vijf stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld berging / schuur, slaapkamer, keuken, toilet, badkamer, woonkamer. Tevens kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare types zijn een watergedragen of een verwarming op basis van stroom. In veel situaties zal een infrarood model een derde alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit alleen een dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. laminaat, tapijt, PVC, parket, tegels, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Zoals een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of juist later in het jaar. Met deze details kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Lith zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Er wordt gevraagd naar het adres van de woning, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Middels een email of brief sturen wij offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Oss en de nabije omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van gespecialiseerde vloerverwarming specialisten omgeving Lith

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat voor jou het beste werkt is afhankelijk van meerdere zaken: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Wat ook effect heeft op het advies is het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de kwaliteit van de ondervloer, de mate van isolatie en budget. In het onderstaande blok delen we meer info over de meest populaire soorten en hun kosten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze manier wint aan terrein in Nederland. In situaties als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in aangepaste noppenplaten of isolatieplaten. Op deze platen komt direct de afwerkvloer te liggen. Dit geeft een korte opwarmingstijd en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Lith.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Intergas, Vaillant, Bosch, Remeha, ATAG.

Natbouw-installatie

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Het effect daarvan is extra stevigheid en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Danfoss, e-Heat, Warmup, Technea, Therminon, Magnum.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Lith

Een elektrisch model werkt 100% op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Elektrische kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn hiervan enkele voorbeelden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische systemen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Lith

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De buizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd niet lang is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Lith.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke wijze behaaglijk maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Lith kost globaal gezien tussen de €1150,00 tot €2025,00. De definitieve prijzen worden berekend a.d.h.v. allemaal onderdelen. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke factoren die effect hebben op de kosten zijn: het type verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de toplaag (vloerbedekking). In onderstaande weergave tref je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Lith (update zondag, 14 juli 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€700 – €745€765 – €790
20 m2€900 – €1225€1150 – €1650
50 m2€2300 – €2825€2550 – €3350
70 m2€3750 – €4500€4100 – €4900
80 – 90 m2€5175 – €5775€5600 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, draadmatten, tackerplaten, noppenplaten, wapening, thermostaat, verdeler en arbeid (provincie Groningen).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Belangrijk: meerdere vloertypes zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakman of showroom. Zij vertellen je graag afwerkvloer rijmt met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de volgende weergave bieden we een toelichting / extra informatie over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Lith? In de tabel hieronder bekijk je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Groningen. Indien beschikbaar kunnen zij jou op weg helpen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Teeffelen, Maren-Kessel en Oijen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Oss heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.oss.nl). Voor duurzamere maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Lith?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €875 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot wel €5.750 voor grotere klussen van 100 m2. De verwachte prijs kom tot stand door het soort systeem (watergedragen of op basis van stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement is onderhevig aan het geselecteerde product, de afwerklaag en ook de staat van de woning. In ideaal geïsoleerde panden zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Lith, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een optie. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Om te beginnen kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Het gevolg is wel dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze methode ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de slangen doorheen lopen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5397.

Plaats een reactie