Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Berghem vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Berghem? Dit is een slim verwarmingssysteem die direct onder de vloer ligt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze experts bieden wij veel info over de huidige typen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij meteen beginnen? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Berghem!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-berghem-5351

Vloerverwarming laten leggen in Berghem

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een deskundige. Met een professional mag je erop vertrouwen dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het bijgaande stappenplan omlijnen we in vijf stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Omschrijf type woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Selecteer bijvoorbeeld badkamer, gang, woonkamer, keuken, berging / schuur, toilet. Tevens kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een soort verwarming. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veel toegepaste keuzes zijn een watergedragen installatie of een elektrisch systeem. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood installatie absoluut het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om alleen een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tapijt, parket, vinyl, laminaat, PVC, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat voor ondervloer er is. Vaak is dat een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Daardoor kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Berghem vooraf kijken of er plek is.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Zoals jouw adres, e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Per mail ontvang je gratis offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Oss en omliggende plaatsen. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van professionele vloerverwarming specialisten nabij Berghem

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. De uiteindelijke keuze komt tot stand door meerdere zaken: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook effect heeft op het advies is het type ondervloer de bouwtechnische staat van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In het onderstaande blok check je meer details over de diverse soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze toepassing wordt steeds meer omarmd door aannemers. In situaties bij verbouwklussen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in innovatieve noppenplaten en isolatieplaten. Op deze platen wordt de definitieve toplaag gelegd. De gevolgen daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Berghem.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, AWB, Bosch, Nefit, ATAG, Intergas.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Bij de natbouw variant wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in een extra sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Danfoss, Warmup, Magnum, Technea, e-Heat, WTH.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Berghem

De elektrische variant wordt volledig door stroom gedreven. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Vloerverwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn enkele bekende voorbeelden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die minder gebruikt worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Laat vloerverwarming infrezen in Berghem

Bij infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Kleine verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De leidingen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat de vloer snel warm wordt en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Berghem.

 • Korte opwarmtijd.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw huis op een duurzame wijze verwarmen en koelen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Berghem liggen rond de €1175,00 tot €2350,00. De uiteindelijke kosten worden bepaald door meerdere factoren. Boven alles is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke onderdelen die effect hebben op de kosten zijn: het type verwarmingssysteem, het woonoppervlak, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de afwerkvloer die je kiest. In de lijst hierna vind je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Berghem (update dinsdag, 16 april 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€715 – €725€755 – €785
25 m2€825 – €1250€1150 – €1525
45 m2€2225 – €2825€2600 – €3400
60 m2€3825 – €4400€4125 – €4700
80 – 85 m2€5125 – €5650€5675 – €6250
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, wapening, draadmatten, noppenplaten, pompschakelaar, verdeler en uurloon (provincie Groningen).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer geven de beste prestaties. Let op: meerdere types hebben een te hoge thermische weerstand. Dit zijn bijvoorbeeld een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het volgende blok bieden we stapsgewijs extra informatie over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Vind installatiebedrijven in de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Berghem? Hieronder vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Groningen. Eventueel kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Velddriel, Deursen-Dennenburg en Hoenzadriel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Oss heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.oss.nl). Voor slimme en duurzame verwarmingsbronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Berghem?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €950 voor 15 m2 oplopend tot €6.250 voor 100 m2. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het soort model (traditioneel vs. elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 15 jaar. Het definitieve rendement heeft te maken met het geselecteerde systeem, de afwerking en ook de staat van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand kan een optimaal rendement worden behaald. Door vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Berghem, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als voordeligste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. Let op: dit kan zorgen voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Als je daarvoor kiest zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waarin de leidingen komen te liggen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5350, 5351.

Plaats een reactie