Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Neerloon vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Neerloon? Het gaat om een verwarmingstype die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit portaal check je bruikbare informatie over de meest toegepaste vloerverwarming categorieën en de kosten. Wil jij snel van start? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Neerloon!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-neerloon-5356

Vloerverwarming laten leggen in Neerloon

Als je technisch onderlegd bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je twee linker handen, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een installateur. Door het inschakelen van een vakman weet je zeker dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het bijgaande stappenplan delen we in 5 korte stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Maak een schatting van het aantal M2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld berging / schuur, gang, toilet, badkamer, keuken, woonkamer. Indien mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor een type verwarmingssysteem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Populaire soorten zijn een warm-water systeem of een elektrisch systeem. In kleinere huisjes kan een infrarood systeem ook het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vul in wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Je kunt kiezen uit alleen een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals PVC, vinyl, linoleum, parket, tegels, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondergrond is. Het gaat vaak om een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Op die manier kunnen aangesloten installatiebedrijven in Neerloon alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Denk dan aan je woonadres, e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via internet (mail) delen we gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Oss en de nabije omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van populaire vloerverwarming specialisten nabij Neerloon

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem is mede afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een renovatieklus? Andere belangrijke zaken zijn type ondervloer (beton, hout of steen), de draagkracht van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. In het onderstaande blok tref je meer over de meest gekozen soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze werkwijze zien we steeds meer terug in de woningbouw. Vooral als het weinig mag kosten en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen plaatst men in maatwerk noppenplaten & isolatieplaten. Daarop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een gunstige opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Neerloon.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Relatief snel te leggen.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, Bosch, AWB, Nefit, Remeha.

Natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in het cement geplaatst. Dit verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een bestendige en sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, Technea, WTH, Magnum, Danfoss.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Neerloon

Een elektrische installatie werkt op basis van stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Elektrische kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele bekende voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische toepassingen worden vooral ingezet als bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Een korte reactietijd.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Laat vloerverwarming infrezen in Neerloon

Wanneer je alles laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Kleine verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slangen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Neerloon.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw huis op een innovatieve manier op temperatuur brengen

Comfort, gemak en geld besparen?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Neerloon variëren tussen de €975,00 tot €2175,00. Goede prijsindicaties zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende onderdelen. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Belangrijke factoren die prijsbepalend zijn: het type vloerverwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de mate van afwerking. In onderstaande weergave delen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Neerloon (update zondag, 14 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€700 – €730€775 – €805
20 m2€825 – €1350€1100 – €1450
50 m2€2350 – €2800€2650 – €3200
65 – 70 m2€3700 – €4375€4175 – €4825
80 m2 +€5125 – €5700€5500 – €6350
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, noppenplaten, tackerplaten, pompschakelaar, draadmatten, verdeleren arbeid en BTW (provincie Groningen).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Vandaag de dag werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Natuursteen en tegels vormen de beste combinatie. Advies: bepaalde types hebben een te hoge thermische weerstand. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Win informatie in bij een vakbedrijf of vloerenwinkel. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het blok hierna delen we in het kort meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Neerloon? In de tabel hieronder check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Groningen. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Demen, Overlangel en Dieden.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Oss is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.oss.nl). Voor energiebesparende verwarmingsbronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Neerloon?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.400 voor 10 m2 oplopend tot €5.500 voor grotere klussen van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt berekend aan de hand van het type installatie (warm water systeem of met stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door te investeren in duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 8 – 15 jaar. Het precieze rendement is onderhevig aan het gekozen product, de vloerbedekking maar ook de leeftijd van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Mede door dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Neerloon, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een goede keuze. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Om te beginnen kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloer in hoogte zal toenemen. De duurdere optie is infrezen. Bij deze aanpak zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de leidingen in aanbrengt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5356.

Plaats een reactie