Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Overlangel vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Overlangel? Vloerverwarming betreft een een lage temperatuur verwarmingssysteem die de vloer met warm water verwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze experts lees je praktische informatie over de huidige keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de kosten. Wil jij snel van start? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Overlangel!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-overlangel-5357

Vloerverwarming laten leggen in Overlangel

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is een vloerverwarming aansluiten best goed te doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen zin in gedoe? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. In die situatie heb je de zekerheid dat alles naar behoren functioneert. In het bijgaande stappenplan verhelderen we kort maar krachtig wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Beschrijf je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan berging / schuur, badkamer, keuken, gang, woonkamer, toilet. Ook kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over een soort verwarmingssysteem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende modellen zijn een watergedragen of een volledig elektrische installatie. Doorgaans is een infrarood oplossing zeker ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Vertel wat er nu op de vloer ligt. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een nieuwe dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tapijt, parket, PVC, vinyl, tegels, linoleum. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dat een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Derhalve kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Overlangel zien of het past in de planning.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Er wordt gevraagd naar adresgegevens, e-mail en telefoonnummer. Via de computer of telefoon bieden we vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Oss en omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van bekende vloerverwarming experts nabij Overlangel

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem wordt bepaald door hoe je jouw woning wilt verwarmen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook van invloed is: of het een houten of zandcementen ondervloer is, het gewicht dat de ondervloer aankan, in hoeverre de woning geïsoleerd is en budget. In het volgende schema bekijk je meer informatie over de beschikbare keuzes en hun interessante aspecten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit model wordt meer en meer toegepast. In situaties bij renovatieprojecten en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen plaatst men in isolerende noppenplaten of isolatieplaten. Hier wordt meteen de vloer gelegd. Dit geeft minder risico op barsten in de vloer en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Overlangel.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, Intergas, Vaillant, AWB, Remeha.

Vloerverwarming nat systeem

Bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Daarmee realiseert men meer stabiliteit en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, Technea, Danfoss, Therminon, e-Heat.

Elektrische vloerverwarming in Overlangel

Elektrische verwarming in de vloer wordt volledig door stroom gedreven. Je hebt meerdere keuzes. Stroomkabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem zijn hiervan enkele voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische voorzieningen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Overlangel

Bij infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. De verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De buizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat de opwarmtijd niet lang is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Overlangel.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw huis op een milieuvriendelijke wijze warm houden

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Overlangel liggen op gemiddeld €1100,00 tot €2150,00. De uiteindelijke kosten hangen af van verschillende zaken. Allereerst maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke onderdelen die hun weerslag hebben op de prijs: het soort vloerverwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, de legwijze en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende tabel vergelijk je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Overlangel (update dinsdag, 23 juli 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€690 – €730€775 – €805
25 m2€950 – €1325€1050 – €1600
45 m2€2300 – €2875€2625 – €3225
60 – 70 m2€3700 – €4475€4075 – €4825
90 m2 +€5175 – €5700€5600 – €6475
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, tackerplaten, draadmatten, pompschakelaar, wapening, thermostaat, noppenplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Groningen).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Tegenwoordig is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels vormen de beste combinatie. Belangrijk: meerdere constructies geven minder goede prestaties. Denk dan bijvoorbeeld aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Onderstaand check je in het kort de eigenschappen van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven in de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Overlangel? Onderstaand check je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Groningen. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Neerlangel, Keent en Demen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Oss heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.oss.nl). Voor energiebesparende maatregelen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Overlangel?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.025 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 oplopend tot €6.550 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief kom tot stand door de gewenste installatie (traditioneel vs. elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 15 jaar. Het definitieve rendement hangt af van het gekozen model, de afwerkvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een goed geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door het toepassen van gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Overlangel, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat we steeds meer zien. Je hebt twee mogelijkheden. Als makkelijkste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Het gevolg is wel een paar centimeter extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Hierbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5357.

Plaats een reactie