Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Huisseling vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Huisseling? Vloerverwarming wil zeggen een slim verwarmingssysteem die zich vlak onder de vloer bevindt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook beter voor het milieu. Je houd meer ruimte over in je huis! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze site delen we uitgebreide informatie over de hedendaagse vloerverwarming categorieën en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij snel van start? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Huisseling!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-huisseling-5373

Vloerverwarming laten leggen in Huisseling

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. In dat geval weet je gegarandeerd dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het bijgaande stappenplan delen we in 5 korte stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Weergave van de woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de berging / schuur, toilet, badkamer, woonkamer, gang, slaapkamer. Indien mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Gangbare soorten zijn een warm-water installatie of een op elektriciteit werkend systeem. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood oplossing ook het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om de oorspronkelijke dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als PVC, laminaat, parket, linoleum, vinyl, tegels. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dat een zandcementvloer of hout.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Bijvoorbeeld met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zodoende kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Huisseling zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als het adres van de woning, jouw e-mailadres en jouw 06-nummer. Middels een email of brief krijg je gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Oss en de omliggende gemeente. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van beschikbare vloerverwarming installateurs regio Huisseling

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste is hangt af van hoe je jouw woning wilt verwarmen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? De keuze wordt ook beïnvloed door type ondervloer (beton, hout of steen), de draagkracht van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de lijst hierna tref je handige informatie over de beschikbare keuzes en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze toepassing kan zeer interessant zijn. Dit zien we met name terug als de budgetten summier zijn en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op isolerende isolatieplaten & noppenplaten. Daarbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Pluspunten daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Huisseling.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, Vaillant, AWB, Intergas, Remeha.

Natbouw-installatie

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit biedt meer stabiliteit en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, Magnum, WTH, e-Heat, Technea.

Elektrische vloerverwarming in Huisseling

Een volledig elektrisch product is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Vloerverwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en het elektrische foliesysteem worden het meest toegepast. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische modellen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is zeer interessant voor kamers die je niet constant gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Huisseling

Als je kiest voor infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Gepatenteerde verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De pijpen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit heeft als gevolg dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Huisseling.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw huis op een voordelige verwarmen behaaglijk maken

Comfort, gemak en geld besparen?

De kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Huisseling kost globaal gezien tussen de €1075,00 – €2175,00. Accurate kostenramingen hangen af van allemaal onderdelen. Boven alles wordt de prijs bepaald door of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Andere keuzemogelijkheden die effect hebben op de kosten zijn: het type vloerverwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende schema kan je aan de slag met de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Huisseling (update dinsdag, 23 juli 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €745€760 – €805
20 – 25 m2€925 – €1300€1125 – €1475
40 – 50 m2€2325 – €2875€2575 – €3300
60 m2€3750 – €4475€4000 – €4800
80 – 85 m2€5125 – €5675€5700 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, verdeler, pompschakelaar, tackerplaten, wapening, draadmatten, noppenplaten en uurloon (provincie Groningen).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn het best te combineren. Advies: sommige types hebben een te sterk isolerende werking. We hebben het dan over o.a. houten vloeren en tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of vloerenwinkel. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het volgende blok bieden we in het kort meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Huisseling? Onderstaand tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Groningen. Eventueel kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Macharen, Herpen en Megen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Oss heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.oss.nl). Voor duurzamere energiesystemen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Huisseling?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.250 voor 10 m2 oplopend tot €6.100 voor een groter huis (100 m2). Het definitieve tarief is afhankelijk van het gewenste model (watergedragen of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement wordt bepaald door het soort product, de dekvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In perfect geïsoleerde kamers is het rendement vaak vele malen beter. Middels dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dakisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Huisseling, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een optie. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als eerste optie kan je vloerverwarming leggen bovenop de huidige (houten) vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Daarbij zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen precies in passen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5358, 5373.

Plaats een reactie