Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Dieden vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Dieden? Het is een ingebouwde warmtebron die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze pagina vind je bruikbare informatie over de populaire segmenten binnen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij snel van start? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Dieden!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-dieden-5353

Vloerverwarming laten leggen in Dieden

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Ben je niet handig, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een installateur. Met die beslissing heb je garantie dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verhelderen we in 5 korte stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Beschrijf je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de slaapkamer, keuken, woonkamer, badkamer, toilet, berging / schuur. Mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over een soort verwarming. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Gangbare soorten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een volledig elektrische installatie. In veel situaties kan een infrarood systeem ook het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef aan wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld een standaard dekvloer of vloerbedekking zoals PVC, laminaat, vinyl, linoleum, parket, tegels. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoerdatum

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Derhalve kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Dieden eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Het gaat om postcode en huisnummer, jouw privé mailadres en jouw 06-nummer. Via de mail krijg je offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Oss en de nabije omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van erkende vloerverwarming vakmannen omgeving Dieden

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze is afhankelijk van verschillende onderdelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of een renovatieklus? Andere factoren zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, verwarmingsbron en de prijsindicatie. In onderstaande opsomming bieden we meer details over de meest populaire soorten en hun kosten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze manier wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is bijvoorbeeld populair bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in aangepaste isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste voordelen zijn minder risico op barsten in de vloer en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Dieden.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Remeha, Intergas, Vaillant, ATAG, AWB.

Vloerverwarming nat systeem

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Het effect daarvan is een degelijke vloerconstructie en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Danfoss, Therminon, e-Heat, Magnum, Warmup, Technea.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Dieden

Een elektrische vloerverwarming werkt 100% op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie komen we in de praktijk veel tegen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Dieden

In het geval van infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Gepatenteerde verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De leidingen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd niet lang is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Dieden.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw kamer op een innovatieve verwarmen behaaglijk maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Dieden liggen tussen de €1100,00 tot €2275,00. Accurate kostenramingen zijn natuurlijk afhankelijk van meerdere factoren. Ten eerste maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve keuzes die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, de manier van leggen en de toplaag (vloerbedekking). In de onderstaande tabel kan je aan de slag met de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Dieden (update zondag, 14 april 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €730€775 – €795
20 m2€825 – €1225€1150 – €1450
45 – 50 m2€2275 – €2875€2675 – €3275
60 – 70 m2€3800 – €4425€4125 – €4700
85 – 90 m2€5250 – €5700€5500 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, draadmatten, noppenplaten, tackerplaten, verdeler, wapening, thermostaat en arbeid (provincie Groningen).

De beste soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het meeste efficiënt. Let op: sommige soorten werken minder goed. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een expert of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de volgende weergave lees je stapsgewijs aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Dieden? Op deze pagina delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Groningen. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Berghem, Demen en Alem.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Oss krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.oss.nl). Voor hernieuwbare maatregelen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Dieden?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €725 voor 10-15 m2 oplopend tot €6.250 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het tarief kom tot stand door het gewenste product (warm water of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het exacte rendement wordt bepaald door het geselecteerde systeem, de dekvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Door dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Dieden, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren zien we steeds meer. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als makkelijkste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. In de praktijk krijg je wel te maken met een stukje extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in komen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5353.

Plaats een reactie