Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Deursen-Dennenburg vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Deursen-Dennenburg? Vloerverwarming is een zuinige manier van verwarmen dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via onze site ontdek je alles over de populaire segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij meteen beginnen? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Deursen-Dennenburg!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-deursen-dennenburg-5352

Vloerverwarming laten leggen in Deursen-Dennenburg

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen best goed te doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen zin in gedoe? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. Door het een deskundige te laten doen weet je gegarandeerd dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we stapsgewijs waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Informatie over jouw huis delen

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de badkamer, gang, slaapkamer, woonkamer, keuken, berging / schuur. Indien beschikbaar kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over een type verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel gekozen systemen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een elektrisch systeem. In kleinere huisjes zal een infrarood model absoluut het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vul in wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een nieuwe dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tapijt, linoleum, PVC, tegels, parket, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dat een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Hiermee kunnen de installatiebedrijven in Deursen-Dennenburg alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk vakmannen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. In de basis gaat het om adresgegevens, e-mail en jouw vaste/mobiele nummer. Via de computer of telefoon sturen wij offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Oss en de omliggende regio. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van populaire vloerverwarming installateurs nabij Deursen-Dennenburg

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat aansluit bij jouw situatie wordt bepaald door velerlei variabelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Gaat het om nieuwbouw of wordt het een verbouwing van een oud huis? De keuze wordt ook beïnvloed door type ondervloer (beton, hout of steen), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, verwarmingsbron en de kostenindicatie. In de lijst hierna lees je meer over de veel gebruikte modellen en hun toepassingen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze toepassing kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit zien we met name terug als er beperkte budgetten zijn en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in innovatieve noppenplaten of isolatieplaten. Hier komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste voordelen zijn minder risico op barsten in de vloer en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Deursen-Dennenburg.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Vaillant, ATAG, Bosch, Nefit.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In het geval van natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een extra sterke vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Technea, Magnum, Therminon, Warmup, Danfoss, e-Heat.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Deursen-Dennenburg

Een elektrische vloerverwarming is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een folie met verwarmingsbanen zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We raden het aan voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Deursen-Dennenburg

Als je het systeem laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je weinig warmteverlies hebt. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Deursen-Dennenburg.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke manier verwarmen en koelen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

De kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Deursen-Dennenburg liggen tussen de €1100,00 – €2450,00. De geldende tarieven worden bepaald door velerlei factoren. Zo maakt het nogal uit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Belangrijke facetten die de tarieven beïnvloeden: het type vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, de manier van leggen en de afwerkvloer die je kiest. In de tabel hieronder vergelijk je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Deursen-Dennenburg (update dinsdag, 23 juli 2024).

Grootte (m2)Tarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €730€775 – €780
20 m2€875 – €1200€1150 – €1650
40 – 50 m2€2200 – €2875€2550 – €3250
65 m2€3725 – €4400€4000 – €4725
85 – 90 m2€5125 – €5725€5525 – €6325
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, draadmatten, pompschakelaar, noppenplaten, verdeler, wapening, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Groningen).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het beste samen. Notitie: diverse afwerkvloeren hebben een te hoge thermische weerstand. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of showroom. Zij vertellen dan wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Hierna bieden we overzichtelijk meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Deursen-Dennenburg? Onderstaand vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Groningen. Wellicht kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Op deze website vind je ook installateurs in Alem, Dieden en Velddriel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Oss is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.oss.nl). Voor duurzame producten zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Deursen-Dennenburg?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €800 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot om en nabij de €6.400 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs wordt bepaald door het gewenste product (traditioneel vs. elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Het unieke rendement is mede afhankelijk van het gewenste systeem, de toplaag en ook de staat van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Deursen-Dennenburg, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is absoluut mogelijk. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als voordeligste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de huidige vloer. Let op: dit kan zorgen voor extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze aanpak maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de slangen doorheen lopen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5352.

Plaats een reactie