Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Grubbenvorst vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Grubbenvorst? Vloerverwarming is een zeer zuinig verwarmingssysteem die jouw vloer opwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je houd meer ruimte over in je huis! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze website check je uitgebreide informatie over de verschillende soorten vloerverwarming en de kosten. Wil jij snel van start? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Grubbenvorst!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-grubbenvorst-5971

Vloerverwarming laten leggen in Grubbenvorst

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een hele mooie klus. Heb je geen technische kennis, of wil je het niet zelf doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. Met die beslissing heb je garantie dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we kort maar krachtig wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Zoals de gang, keuken, woonkamer, badkamer, berging / schuur, slaapkamer. Wanneer omhanden kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor het soort systeem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Bekende modellen zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In sommige gevallen is een systeem op basis van infraroodstraling absoluut het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Omschrijf wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn een normale dekvloer of vloerbedekking zoals linoleum, PVC, parket, tapijt, laminaat, tegels. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zodoende kunnen de regionale installatiebedrijven in Grubbenvorst zien of het past in de planning.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als het adres van de woning, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Middels een email of brief delen we gratis offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Horst aan de Maas en de nabije omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van professionele vloerverwarming specialisten omgeving Grubbenvorst

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Jouw keuze hangt af van jouw wensen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of gaat het om een renovatieproject? Wat ook effect heeft op het advies is of het een houten of zandcementen ondervloer is, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In de lijst hierna delen we informatie over de veel gebruikte modellen en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze toepassing wint aan terrein in Nederland. Dit zien we met name terug bij verbouwingen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in speciale noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Dit geeft een gunstige opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Grubbenvorst.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Intergas, Vaillant, ATAG, Bosch, Nefit.

Natbouw-verwarming

In de situaties bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Zo’n verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit geeft extra stevigheid en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Warmup, Magnum, Therminon, Technea, Danfoss, e-Heat.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Grubbenvorst

Elektrische verwarming in de vloer wordt volledig door stroom gedreven. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen komen we in de praktijk veel tegen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische systemen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Grubbenvorst

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slangen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Grubbenvorst.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw kamer op een innovatieve manier behaaglijk maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Grubbenvorst liggen rond de €1175,00 – €2225,00. Accurate kostenramingen worden bepaald door diverse werkzaamheden. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Variabele factoren die de totaalprijs bepalen: het soort verwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, hoe het gelegd wordt en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende schema bieden we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Grubbenvorst (update zondag, 21 april 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€710 – €740€750 – €790
20 – 25 m2€875 – €1250€1100 – €1475
40 – 45 m2€2225 – €2900€2600 – €3275
65 m2€3725 – €4475€4125 – €4825
90 m2 +€5225 – €5650€5675 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, verdeler, noppenplaten, tackerplaten, wapening, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Limburg).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het meeste efficiënt. Tip: diverse soorten geven minder goede prestaties. Je kunt dan denken aan massief houten vloeren of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen dan wat de juiste afwerkvloer is met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het onderstaande schema delen we een toelichting / de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Grubbenvorst? In het onderstaande overzicht delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Soms kunnen zij helpen met advies en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Meterik, Lottum en Hegelsom.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Horst aan de Maas bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.horstaandemaas.nl). Voor verduurzaming installaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je kamers gaat verwarmen kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Grubbenvorst?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.250 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zo’n €5.300 voor 100 m2. Het definitieve tarief wordt berekend aan de hand van het type model (watergedragen of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 8 – 15 jaar. Het unieke rendement is afhankelijk van het gewenste model, de afwerking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een optimaal geïsoleerde woning werkt het systeem een stuk effectiever. Door het toepassen van dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Grubbenvorst, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 legwijzes: Om te beginnen kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Houd hierbij rekening met een paar centimeter extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. In die situatie moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5970, 5971.

Plaats een reactie