Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Meerlo vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Meerlo? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabel verwarmingssysteem die in de vloer is ingebouwd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit platform lees je praktische informatie over de huidige keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij direct besparen? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Meerlo!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-meerlo-5864

Vloerverwarming laten leggen in Meerlo

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je geen technische kennis, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een betrouwbare vakman. Op die manier weet je zeker dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het onderstaande stappenplan omlijnen we kort maar krachtig wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat de totale aantal m2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Kies voor bijvoorbeeld de keuken, slaapkamer, badkamer, toilet, gang, berging / schuur. Indien beschikbaar kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Maak een keuze voor het type systeem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Bekende modellen zijn een watergedragen systeem of een verwarming op basis van stroom. In sommige gevallen is een infrarood product ook een serieuze keuze.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Het antwoord kan zijn een nieuwe dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tegels, vinyl, tapijt, laminaat, parket, PVC. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dat een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Je kunt kiezen voor een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen aangesloten installatiebedrijven in Meerlo alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Zoals je woonadres, e-mail en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via mail of per post sturen wij gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Horst aan de Maas en de nabije omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming vakmannen regio Meerlo

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem heeft te maken met allerlei thema’s: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke zaken zijn de toegepaste ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In de lijst hierna vertellen we bruikbare informatie over de relevante systemen en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit model kan uitkomst bieden in veel situaties. Dat is vooral zo als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op innovatieve noppenplaten en isolatieplaten. Daarop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een korte opwarmingstijd en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Meerlo.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Relatief snel te leggen.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Remeha, Vaillant, Bosch, ATAG, Nefit.

Natbouw-systemen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit type verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit zorgt voor een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Technea, Danfoss, Warmup, WTH, Magnum, e-Heat.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Meerlo

Elektrische verwarming in de vloer heeft stroom als warmtebron. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn het overwegen waard. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen worden vooral ingezet als bijverwarming. We raden het aan voor kamers die minder gebruikt worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Meerlo

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slakkenhuizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Meerlo.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw huis op een milieuvriendelijke manier op temperatuur brengen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Meerlo variëren tussen de €1175,00 – €2275,00. De definitieve prijzen hangen af van diverse onderdelen. Aanvankelijk is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante keuzes die prijsbepalend zijn: het type systeem, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en het soort dekvloer. In de lijst hierna vind je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Meerlo (update zaterdag, 13 april 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€705 – €745€755 – €785
25 m2€950 – €1250€1100 – €1575
40 m2€2200 – €2875€2500 – €3350
60 – 65 m2€3750 – €4450€4100 – €4775
90 m2 +€5125 – €5775€5725 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, draadmatten, tackerplaten, wapening, verdeler, noppenplaten, pompschakelaar plus afvoer en uurloon (provincie Limburg).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het beste samen. Advies: bepaalde afwerkvloeren geven minder goede prestaties. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Win informatie in bij een professional of vloerenverkoper. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In de volgende weergave verstrekken we in het kort praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Meerlo? In de tabel hieronder bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Geijsteren, Tienray en Wanssum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Horst aan de Maas heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.horstaandemaas.nl). Voor groene installaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Meerlo?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.350 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €5.100 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief wordt berekend aan de hand van het gekozen model (elektrisch of watergedragen), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het precieze rendement hangt af van het soort installatie, de afwerkvloer en de totale thermische schil van het huis. In een goed geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Meerlo, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is absoluut mogelijk. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als makkelijkste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Het gevolg is wel dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een tweede manier is infrezen. Hierbij worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5864.

Plaats een reactie