Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Broekhuizenvorst vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Broekhuizenvorst? Vloerverwarming betreft een verwarmingstype die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je houd meer ruimte over in je huis! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze pagina bieden wij veel info over de hedendaagse typen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je op korte termijn actie? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Broekhuizenvorst!

Bekende voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-broekhuizenvorst-5871

Vloerverwarming laten leggen in Broekhuizenvorst

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten niet zo ingewikkeld. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen zin in gedoe? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. Door het een deskundige te laten doen heb je de zekerheid dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan in het volgende gedeelte omlijnen we in 5 korte stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Weergave van de woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Mogelijkheden zijn de keuken, badkamer, gang, berging / schuur, woonkamer, slaapkamer. Wanneer omhanden kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor een soort verwarmingssysteem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Vaak gekozen producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op stroom. Doorgaans is een infrarood installatie ook het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Omschrijf op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Het antwoord kan zijn een betonvloer of vloerafwerking als laminaat, linoleum, vinyl, tapijt, tegels, parket. Het is ook goed om te vertellen wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dit een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoerdatum

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of nader te bepalen. Daardoor kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Broekhuizenvorst zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Er wordt gevraagd naar je woonadres, e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Op jouw mail delen we offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Horst aan de Maas en omliggende plaatsen. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van populaire vloerverwarming installatiebedrijven regio Broekhuizenvorst

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem is onderhevig aan hoe je jouw woning wilt verwarmen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Andere belangrijke zaken zijn of het een houten of zandcementen ondervloer is, het gewicht dat de ondervloer aankan, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijsindicatie. In de volgende bullets lees je handige informatie over de meest populaire soorten en hun positieve kenmerken.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze aanpak zien we steeds meer terug in de woningbouw. We zien het met name bij verbouwingen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in op maat gemaakte noppenplaten en isolatieplaten. Op deze platen kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De gevolgen daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Broekhuizenvorst.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Intergas, AWB, Nefit, Bosch, ATAG.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In het geval van natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit zorgt voor extra stevigheid en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: WTH, Technea, Magnum, Therminon, Danfoss, Warmup.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Broekhuizenvorst

Een elektrisch model is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een speciaal folie systeem worden het meest toegepast. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is een goede opties voor kamers waar niet in geleefd wordt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Een korte reactietijd.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Broekhuizenvorst

Als je kiest voor infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De kokers bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Broekhuizenvorst.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw plek op een milieuvriendelijke manier verwarmen en koelen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

De kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Broekhuizenvorst komen uit tussen de €1225,00 tot €2400,00. De geldende tarieven zijn afhankelijk van verschillende facetten. Allereerst wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Relevante facetten die de prijs bepalen: het type verwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, hoe het gelegd wordt en de mate van afwerking. In de lijst hierna kan je aan de slag met de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Broekhuizenvorst (update zondag, 14 april 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €725€750 – €795
20 m2€800 – €1275€1150 – €1575
45 – 50 m2€2250 – €2850€2650 – €3325
65 m2€3775 – €4350€4075 – €4750
80 – 85 m2€5250 – €5700€5525 – €6275
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, pompschakelaar, tackerplaten, noppenplaten, thermostaat, draadmatten plus afvoer en uurloon (provincie Limburg).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Sinds enkele jaren is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het meeste efficiënt. Let op: diverse constructies zijn minder handig om te kiezen. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of winkel. Zij weten exact wat de juiste afwerkvloer is met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het schema hierna delen we een toelichting / praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Broekhuizenvorst? In het schema hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Tienray, Broekhuizen en Meerlo.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Horst aan de Maas is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.horstaandemaas.nl). Voor vergroenings maatregelen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Broekhuizenvorst?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €850 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €5.650 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het tarief kom tot stand door het gewenste systeem (watergedragen of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd komt uit tussen de 8 – 15 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan het type systeem, de afwerkvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een professioneel geïsoleerd pand zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Broekhuizenvorst, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is geen probleem. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als voordeligste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een minpunt van deze aanpak is een vloer die wat omhoog komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In die situatie worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5871.

Plaats een reactie