Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hegelsom vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Hegelsom? Vloerverwarming betreft een comfortabele verwarming die je onder je vloer aanbrengt. Je energierekening daalt, en het is ook goed voor het milieu. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze website lees je veel info over de verschillende vloerverwarming categorieën en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Vandaag al een keuze maken? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Hegelsom!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-hegelsom-5963

Vloerverwarming laten leggen in Hegelsom

Als je zelf veel klust dan is het leggen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Is dit allemaal nieuw, of bespaar je liever wat tijd en stress? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een betrouwbare vakman. Door die keuze mag je erop vertrouwen dat de installatie zonder problemen zal werken. In het bijgaande stappenplan verhelderen we in 5 korte stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Omschrijf jouw woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Mogelijkheden zijn de berging / schuur, keuken, badkamer, toilet, gang, slaapkamer. Tevens is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Kies een type verwarmingssysteem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen modellen zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit. Soms is een infrarood oplossing ook een optie.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Verduidelijk wat het huidige oppervlak is. Je kunt kiezen uit alleen een dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tegels, laminaat, PVC, vinyl, linoleum, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat voor ondervloer er is. Vaak is dat een zandcementvloer of hout.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit er spoed achter de aanvraag of binnen 3 maanden. Zo kunnen de regionale installatiebedrijven in Hegelsom eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Er wordt gevraagd naar adresgegevens, jouw mailadres en jouw 06-nummer. Via mail of per post ontvang jij offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Horst aan de Maas en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van bekende vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Hegelsom

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat bij jouw situatie past is afhankelijk van diverse aspecten: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuw te bouwen huis of gaat het om een renovatieproject? Andere factoren zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de volgende bullets bekijk je meer informatie over de relevante systemen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze werkwijze wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit zien we met name terug bij renovatieprojecten en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in losse noppenplaten & isolatieplaten. Hier wordt de definitieve toplaag gelegd. Alles bij elkaar geeft dit minder kans op barsten en scheuren en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Hegelsom.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Bosch, AWB, ATAG, Nefit, Intergas.

Nat vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit resulteert in een degelijke vloerconstructie en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Magnum, Warmup, Therminon, Danfoss, e-Heat, Technea.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Hegelsom

Elektrische verwarming in de vloer werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Stroomkabels, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden komen we in de praktijk veel tegen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische producten worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers waar niet in geleefd wordt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Hegelsom

Wanneer je alles laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Unieke verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. Dit resulteert erin dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Hegelsom.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een milieuvriendelijke wijze op temperatuur brengen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Hegelsom schommelen tussen de €1300,00 – €2000,00. Goede prijsindicaties hangen af van velerlei factoren. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Andere factoren die de tarieven beïnvloeden: het soort verwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en het soort dekvloer. In de volgende tabel tonen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hegelsom (update zondag, 14 april 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€710 – €740€750 – €810
20 – 25 m2€850 – €1325€1000 – €1650
45 – 50 m2€2200 – €2900€2500 – €3350
60 – 65 m2€3750 – €4375€4000 – €4875
90 m2 +€5125 – €5650€5700 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, thermostaat, noppenplaten, draadmatten, wapening, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Limburg).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Tegenwoordig kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: meerdere constructies werken minder goed. Dit zijn bijvoorbeeld een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakman of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact welke afwerkvloer matcht met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het schema hierna lees je overzichtelijk de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven uit de regio

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hegelsom? In het schema hieronder delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Wellicht kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Horst, Meterik en Reuver.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- en bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Horst aan de Maas kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.horstaandemaas.nl). Voor slimme en duurzame installaties zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Hegelsom?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.125 voor 10 m2 tot gemiddeld €6.000 voor grotere klussen van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt berekend aan de hand van het type installatie (elektrisch of warm water systeem), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 15 jaar. Het exacte rendement hangt af van het soort model, de toplaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een grondig geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Dankzij (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hegelsom, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is geen probleem. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Ten eerste kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de huidige vloer. Dit zorgt wel voor extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Hierbij zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de slangen doorheen lopen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5963.

Plaats een reactie