Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Griendtsveen vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Griendtsveen? Het gaat om een zuinige manier van verwarmen die direct onder de vloer ligt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze site check je handige informatie over de verschillende vloerverwarming categorieën en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct doorgaan? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Griendtsveen!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-griendtsveen-5766

Vloerverwarming laten leggen in Griendtsveen

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet heel complex. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een specialist. Met die beslissing heb je garantie dat het totale systeem goed wordt getest. In het bijgaande stappenplan verhelderen we in 5 korte onderdelen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Omschrijf type woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Denk aan toilet, badkamer, berging / schuur, gang, woonkamer, keuken. Indien aanwezig kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Geef je voorkeur door voor een soort verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Populaire installaties zijn een traditionele watergedragen oplossing of een systeem dat werkt op elektriciteit. In sommige gevallen zijn infrarood matten onder de vloer ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vul in wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn enkel een dekvloer of vloerafwerking als parket, PVC, laminaat, tapijt, vinyl, tegels. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor ondervloer er is. Bijvoorbeeld een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of tussen 3 – 6 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Griendtsveen eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Verstrek actuele details als postcode en huisnummer, mailadres en jouw 06-nummer. Via de mail bieden wij offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Horst aan de Maas en omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van beschikbare vloerverwarming vakmannen regio Griendtsveen

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat aansluit bij jouw situatie wordt bepaald door een aantal factoren: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Waar je ook rekening mee moet houden: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de maximale kosten. Hieronder delen we aanvullende details over de meest populaire soorten en hun pluspunten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze theorie wint aan terrein in Nederland. Met name als het weinig mag kosten en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op innovatieve noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Alles bij elkaar geeft dit een eenvoudige installatie en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Griendtsveen.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Minder risico op barsten.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Remeha, Intergas, Bosch, Nefit, AWB.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit segment verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit biedt een sterke en stabiele vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Danfoss, Therminon, WTH, Warmup, e-Heat, Magnum.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Griendtsveen

Een elektrische vloerverwarming is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Een korte reactietijd.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming in Griendtsveen

Wanneer je alles laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Griendtsveen.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw appartement op een goedkope verwarmen verwarmen en koelen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Griendtsveen kost globaal gezien tussen de €1275,00 tot €2325,00. De precieze kosten komen tot stand door veel facetten. Aanvankelijk is het doorslaggevend of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Variabele keuzes die effect hebben op de kosten zijn: het type systeem, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort afwerkvloer. In de volgende weergave tonen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Griendtsveen (update vrijdag, 12 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €725€755 – €795
20 – 25 m2€900 – €1250€975 – €1525
40 – 45 m2€2225 – €2750€2650 – €3300
65 m2€3800 – €4500€4200 – €4725
85 m2 +€5175 – €5700€5575 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, thermostaat, pompschakelaar, noppenplaten, verdeler, draadmatten, wapening en uurloon (provincie Limburg).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels of een natuurstenen vloer zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: meerdere vloertypes kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit zijn bijvoorbeeld dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het volgende blok lees je in het kort de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Griendtsveen? In het schema hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Milheeze, Meijel en Bakel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Horst aan de Maas krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.horstaandemaas.nl). Voor duurzame oplossingen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Griendtsveen?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €800 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot om en nabij de €6.450 voor grotere klussen van 100 m2. Het tarief wordt bepaald door het geselecteerde model (elektrisch of met warm water), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement komt tot stand door het geselecteerde model, de vloerbedekking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een optimaal geïsoleerde woning kan je pas echt goed het verschil merken. Middels (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Griendtsveen, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 manieren: Ten eerste kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Hierbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5766.

Plaats een reactie