Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wijhe vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Wijhe? Vloerverwarming betreft een ingebouwde warmtebron die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je energierekening daalt, en het is ook goed voor het milieu. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via dit portaal bekijk je veel info over de meest toegepaste typen vloerverwarming en de kosten. Wil jij meteen beginnen? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Wijhe!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-wijhe-8130

Vloerverwarming laten leggen in Wijhe

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren een leuke bezigheid. Ben je niet handig, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een installateur. In dat geval heb je garantie dat alle leidingen juist worden gelegd. In ons complete stappenplan verhelderen we in 5 korte onderdelen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Omschrijf het type woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld badkamer, berging / schuur, slaapkamer, keuken, woonkamer, toilet. Indien beschikbaar is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een soort verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel toegepaste types zijn een systeem op basis van water of een deels elektrische oplossing. In veel situaties is een systeem op basis van infraroodstraling nog een alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Het antwoord kan zijn de oorspronkelijke dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. PVC, laminaat, linoleum, tegels, parket, tapijt. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor ondervloer er is. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit er spoed achter de aanvraag of tussen 3 – 6 maanden. Derhalve kunnen de regionale installatiebedrijven in Wijhe vooraf kijken of er plek is.

 5. Offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Verstrek actuele details als de locatie van je huis, jouw mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via internet (mail) krijg je gratis offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Olst-Wijhe en omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van populaire vloerverwarming specialisten regio Wijhe

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat aansluit bij jouw situatie is onderhevig aan een aantal factoren: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Waar je ook rekening mee moet houden: type ondervloer (beton, hout of steen), het gewicht dat de ondervloer aankan, de mate van isolatie en je beschikbare budget. In het volgende schema vind je nuttige informatie over de veel gebruikte modellen en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze werkwijze wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit zien we met name terug bij verbouwklussen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen plaatst men in losse noppenplaten of isolatieplaten. Op deze platen kan je de afwerkvloer toepassen. De gevolgen daarvan zijn een eenvoudige installatie en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Wijhe.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Minder risico op barsten.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Remeha, Bosch, Nefit, Intergas, Vaillant.

Natbouw vloeren verwarmen

Als je kiest voor natbouw, dan wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een sterke en stabiele vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, Technea, Warmup, e-Heat, Magnum.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Wijhe

Elektrische verwarming in de vloer werkt op basis van stroom. Je hebt meerdere keuzes. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele bekende voorbeelden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Wijhe

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slakkenhuizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat de opwarmtijd niet lang is en dat je weinig warmteverlies hebt. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Wijhe.

 • Korte opwarmtijd.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw plek op een voordelige verwarmen warm houden

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Wijhe komen uit tussen de €1100,00 – €2200,00. De exacte kosten worden bepaald door meerdere werkzaamheden. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Belangrijke facetten die de prijs bepalen: het type vloerverwarming, het aantal m2 van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort afwerkvloer. In de tabel hieronder krijg je inzicht in de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wijhe (update vrijdag, 12 april 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €730€760 – €785
20 – 25 m2€900 – €1275€1125 – €1525
40 m2€2275 – €2800€2525 – €3200
65 m2€3850 – €4500€4175 – €4850
85 m2 +€5175 – €5775€5525 – €6400
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, thermostaat, tackerplaten, noppenplaten, draadmatten, pompschakelaar, verdeler en vergoeding voor de arbeid (provincie Overijssel).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Sinds enkele jaren werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Natuursteen en tegels geven de beste prestaties. Notitie: enkele afwerkvloeren werken minder goed. We hebben het dan over o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het blok hierna lees je in het kort praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind een installatiebedrijf

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wijhe? Onderstaand tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Olst, Heino en Nieuw Heeten.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Olst-Wijhe kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.olst-wijhe.nl). Voor milieuvriendelijkere verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Wijhe?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.025 voor 10 m2 tot zo’n €5.700 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief hangt sterk af van het geselecteerde model (elektrisch of traditioneel), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot 15 jaar. Het precieze rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde product, de toplaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een optimaal geïsoleerde woning zal het rendement effect snel naar voren komen. Door dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wijhe, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 manieren: Als handigste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de huidige (houten) vloer. Het gevolg is wel dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze methode worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8121, 8130, 8131.

Plaats een reactie