Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Broekhuizen vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Broekhuizen? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabele verwarming die je onder je vloer aanbrengt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook beter voor het milieu. Je hebt geen last meer van koude voeten! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook steeds vaker bij renovaties. Dankzij onze specialisten check je uitgebreide informatie over de actuele keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Heb je interesse? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Broekhuizen!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-broekhuizen-5872

Vloerverwarming laten leggen in Broekhuizen

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming installeren iets wat je zelf kunt aanpakken. Ben je niet handig, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een deskundige. In dat geval heb je de zekerheid dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is omlijnen we in 5 korte stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Zoals de slaapkamer, woonkamer, berging / schuur, toilet, keuken, badkamer. Ook kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Geef je voorkeur door voor het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest bekende producten zijn een watergedragen systeem of een op elektriciteit werkend systeem. In veel situaties is een infrarood oplossing absoluut het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef aan wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om een nieuwe dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals vinyl, tapijt, laminaat, tegels, linoleum, PVC. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de actuele situatie is qua ondervloer. Voorbeelden daarvan zijn een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in Broekhuizen zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Zoals het adres van de woning, jouw privé mailadres en jouw 06-nummer. Via de mail sturen we een prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Horst aan de Maas en de regio daarbuiten. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van de beste vloerverwarming experts nabij Broekhuizen

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem is onderhevig aan allerlei thema’s: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat ook effect heeft op het advies is het soort ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, verwarmingsbron en je beschikbare budget. In het volgende schema lees je nuttige informatie over de diverse soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze aanpak zien we steeds meer terug in de woningbouw. Vooral bij verbouwingen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in maatwerk noppenplaten of isolatieplaten. Daarop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Dit geeft een gunstige opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Broekhuizen.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, Nefit, AWB, Bosch, Remeha.

Natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit geeft extra stevigheid en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: WTH, Danfoss, Technea, Magnum, e-Heat, Therminon.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Broekhuizen

Een volledig elektrisch product is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Vloerverwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn de meest populaire toepassingen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in kamers die je niet constant gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Vloerverwarming infrezen in Broekhuizen

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Broekhuizen.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw ruimtes op een milieuvriendelijke wijze op temperatuur brengen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Tarieven van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Broekhuizen schommelen tussen de €1300,00 – €1900,00. De precieze kosten worden bepaald door allemaal zaken. Om te beginnen maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Overige onderdelen die de tarieven beïnvloeden: het type vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de mate van afwerking. In de onderstaande tabel tref je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Broekhuizen (update dinsdag, 23 juli 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€695 – €725€755 – €800
25 m2€950 – €1350€1150 – €1575
50 m2€2225 – €2850€2650 – €3300
65 – 70 m2€3850 – €4500€4100 – €4850
85 – 90 m2€5225 – €5725€5525 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, wapening, tackerplaten, pompschakelaar, thermostaat, draadmatten plus afvoer en uurloon (provincie Limburg).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Tegenwoordig kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton geven de beste prestaties. Advies: bepaalde vloertypes bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit zijn bijvoorbeeld houten vloeren en tapijt. Win informatie in bij een expert of showroom. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het volgende blok bekijk je stapsgewijs meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Broekhuizen? Hieronder bekijk je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Swolgen, Tegelen en Tienray.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Horst aan de Maas ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.horstaandemaas.nl). Voor duurzamere verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Broekhuizen?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.150 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot wel €5.600 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt berekend aan de hand van de gekozen installatie (elektrisch of traditioneel), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot 15 jaar. Het unieke rendement komt tot stand door de gekozen installatie, de afwerking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een professioneel geïsoleerd pand kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Broekhuizen, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat we steeds meer zien. Je hebt twee mogelijkheden. Als voordeligste optie kan je vloerverwarming leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Dit zorgt wel voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5872.

Plaats een reactie