Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Sevenum vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Sevenum? Vloerverwarming betreft een laag temperatuur verwarmingssysteem die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je energierekening daalt, en het is ook nog eens erg duurzaam. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze site bieden wij nuttige informatie over de beschikbare vloerverwarming categorieën en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij snel van start? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Sevenum!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-sevenum-5975

Vloerverwarming laten leggen in Sevenum

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een hele mooie klus. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een deskundige. Zo is er geen twijfel of de hele constructie goed wordt aangelegd. In het bijgaande stappenplan adviseren we in vijf stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Beschrijf je huis

  Omschrijf het type woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de toilet, woonkamer, badkamer, keuken, slaapkamer, berging / schuur. Mogelijk is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor een van de beschikbare type verwarmingen. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De bekendste keuzes zijn een watergedragen installatie of een elektrisch systeem. In sommige gevallen is een systeem op basis van infraroodstraling nog een alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om alleen een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, tapijt, parket, laminaat, tegels, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat voor ondervloer er is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Deel je wensen wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of tussen 3 – 6 maanden. Op die manier kunnen aangesloten installatiebedrijven in Sevenum zien of het past in de planning.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vraag de benodigde gegevens in. Verstrek actuele details als adresgegevens, jouw mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via mail of per post delen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Horst aan de Maas en de omliggende regio. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming installateurs nabij Sevenum

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw ideale systeem wordt bepaald door diverse aspecten: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere belangrijke zaken zijn het materiaal van de ondervloer (hout of beton), het gewicht dat de ondervloer aankan, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming vind je aanvullende info over de relevante systemen en hun voordelen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze werkwijze wint aan terrein in Nederland. Dat is vooral zo als er op de kosten moeten worden gelet en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in slimme noppenplaten & isolatieplaten. Op deze platen wordt meteen de vloer gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op minder kans op barsten en scheuren en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Sevenum.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Remeha, Intergas, AWB, Bosch, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Bij de natbouw variant worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een sterke en stabiele vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Therminon, Magnum, WTH, Technea, Danfoss, e-Heat.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Sevenum

Een volledig elektrisch product is een populaire manier van verwarmen met stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen worden het meest toegepast. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die je niet constant gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Sevenum

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De leidingen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Sevenum.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw plek op een innovatieve manier warm maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Sevenum variëren tussen de €1300,00 – €1900,00. Goede prijsindicaties worden berekend a.d.h.v. diverse zaken. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Alternatieve onderdelen die prijsbepalend zijn: het type verwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de toplaag (vloerbedekking). In onderstaande weergave vind je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Sevenum (update zondag, 14 april 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €740€765 – €810
20 – 25 m2€800 – €1250€1050 – €1475
40 – 50 m2€2250 – €2800€2675 – €3200
60 – 65 m2€3700 – €4500€4125 – €4900
90 m2 +€5225 – €5750€5525 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, noppenplaten, wapening, tackerplaten, pompschakelaar, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Limburg).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Eigenlijk kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn het best te combineren. Tip: enkele types zijn minder handig om te kiezen. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of winkel. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de volgende weergave check je overzichtelijk meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Sevenum? Onderstaand check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Grubbenvorst, Kronenberg en America.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Horst aan de Maas is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.horstaandemaas.nl). Voor vergroenings maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Sevenum?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.250 voor 10 m2 tot om en nabij de €6.500 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het definitieve tarief hangt sterk af van het geselecteerde systeem (warm water of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 15 jaar. Het precieze rendement is mede afhankelijk van het gewenste model, de afwerklaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In perfect geïsoleerde kamers zal het rendement effect snel naar voren komen. Middels gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Sevenum, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker haalbaar. Je hebt twee mogelijkheden. Ten eerste kan je vloerverwarming leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloer in hoogte zal toenemen. De duurdere optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen in komen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5975.

Plaats een reactie